Руската федерална служба за военно-техническо сътрудничество отхвърли съобщенията в медиите,

...
Руската федерална служба за военно-техническо сътрудничество отхвърли съобщенията в медиите,
Коментари Харесай

Русия твърди, че сделката за С-400 с Турция продължава по пл...

Руската федерална работа за военно-техническо съдействие отхвърли известията в медиите, в които се твърди, че Турция е изгонила съветски военни специалисти, които й оказват помощ да експлоатира ракетната система за противовъздушна защита С-400 заради възходящия напън на Съединени американски щати.

В диалог с съветската осведомителна организация Спутник, представител на организацията за съдействие в региона на защитата, Валерия Решетникова съобщи: " В сходство със съглашението за С-400 връщането на съветски механически специалисти, които сега се намират в Турция, ще се извърши според авансово утвърждения график. "

Забележките бяха направени преди срещата на върха на НАТО на 14 юни в Брюксел, където се чака президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и американският му сътрудник Джо Байдън да проведат среща за разискване на двустранните връзки.

По-рано Bloomberg заяви, че Турция обмисля да изгони съветски специалисти, които управляват ракетната система S-400, за да успокои американските управляващи.

През април 2017 година, когато продължителните старания за закупуване на система Патриот за Противовъздушна отбрана от Съединени американски щати се оказаха безрезултатни, Турция подписа контракт с Русия за придобиване на съвременни ракети С-400.

С-400 е най-модерната съветска зенитна ракетна система с огромен обхват, с опция за носене на три вида ракети, способни да унищожават цели, в това число балистични и крилати ракети.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР