Руската федерална служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) обяви, че

...
Руската федерална служба за изпълнение на наказанията (ФСИН) обяви, че
Коментари Харесай

Христо Грозев: Навални най-накрая бе убит от Путин днес


Руската федерална работа за осъществяване на наказванията (ФСИН) разгласи, че най-известният съветски опозиционер Алексей Навални е умрял в пандиза.

Според формалната версия по време на разходка той е примрял и по-късно е умрял. Кремъл разгласи, че няма не са известни детайлности, казусът ще бъде разследван, а екипът на Навални е известен за гибелта му. 

В същото време сътрудниците на съветския опозиционер обявиха, че не могат да потвърдят новината, а юристите му сега пътуват към наказателната колония.

Прессекретарят му Кира Ярмиш съобщи, че никой не е бил известен авансово за гибелта му. " Федералната работа за осъществяване на наказванията популяризира информацията за гибелта му, " само че ние още нямаме удостоверение ", написа Ярмиш. 

" Навални най-сетне бе погубен от Путин през днешния ден "

" Навални най-сетне бе погубен от Путин през днешния ден ", написа в Х търсеният от Русия проверяващ публицист Христо Грозев, който има съществена роля в основаването на наградения с " Оскар " документален филм " Навални ". 

 

Navalny was finally killed by Putin today.
— Christo Grozev (@christogrozev) February 16, 2024
Филмът наблюдава политическия напредък на Алексей Навални, оцеляването му след опит за ликвидиране против него посредством отравяне и последвалото задържане в Русия, откакто се  завърна от лекуване в Германия.   

„ Не осъзнаваме какъв брой сме мощни. За да победи злото, е нужно единствено положителните хора да не вършат нищо “

„ Не осъзнаваме какъв брой сме мощни. За да победи злото, е нужно единствено положителните хора да не вършат нищо “, казва Навални в края на кино лентата за неговото отравяне, който завоюва премия " Оскар " преди броени часове. Думите му са в отговор на молбата на режисьора Даниел Роер да насочи своето обръщение към руснаците.  Ако не сте гледали този филм - през днешния ден е моментът! 
Как реагира светът 
Съединени американски щати и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг бяха спестовни в реакцията си.

" Ако фактически е правилно, е ужасна покруса, съобщи съветникът по сигурността в Белия дом Джейк Съливан, който уточни, че САЩ  активно търсят удостоверение на гибелта на Навални.  Столтенберг уточни, че би трябвало да се открият обстоятелствата, а " Русия - да отговори на съществени въпроси за събитията към гибелта му ".  

" Алексей Навални се бореше за полезностите независимост и народна власт. За идеалите си направи висшата жертва. Европейски Съюз държи само съветския режим отговоре за трагичната гибел на Навални ", написа в Х ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Изказвам най-дълбоки съболезнования на фамилията му. И на тези, които се борят за народна власт по света в най-мрачните условия. Борците умират. Но битката за независимост в никакъв случай не завършва. "  

Alexei @navalny fought for the values of freedom and democracy. For his ideals, he made the ultimate sacrifice.

The EU holds the Russian regime for sole responsible for this tragic death.

I extend my deepest condolences to his family. And to those who fight for democracy around…
— Charles Michel (@CharlesMichel) February 16, 2024
 

Алексей Навални заплати с живота си за съпротивата си против система на подтисничество. Смъртта му в наказателна колония ни припомня за действителността на режима на Владимир Путин ", написа френският външен министър Стефан Сежурне.

 

Alexei Navalny a payé de sa vie sa résistance à un système d’oppression.

Sa mort en colonie pénitentiaire nous rappelle la réalité du régime de Vladimir Poutine.

À sa famille, ses proches et au peuple russe, la France présente ses condoléances.
— Stéphane Séjourné (@steph_sejourne) February 16, 2024
Смъртта на Навални " илюстрира бруталността на съветския режим. Навални се бори за демократични полезности и срещу корупцията. Наложи се да заплати за битката със гибелта си, до момента в който бе държан при най-тежките и нечовешки условия ", съобщи нидерландският премиер Марк Рюте.
 
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР