Руската държавна телевизия предупреди за истински снежен апокалипсис в Москва

...
Руската държавна телевизия предупреди за истински снежен апокалипсис в Москва
Коментари Харесай

Снежен апокалипсис в Москва! Преспи-рекордьори затрупаха ули...

Руската държавна телевизия предизвести за " същински снежен апокалипсис " в Москва през днешния ден, откакто по улиците на столицата се образуваха рекордно високи снежни преспи с височина над 30 сантиметра. Движението по улиците е затруднено, а тротоарите " изчезнаха ", предава Франс прес, представена от " Блиц ".

Около 119 000 души и повече от 12 500 транспортни средства бяха ангажирани с разчистването на снега, оповестиха общинските управляващи.

" Това е снежен апокалипсис: в Москва има такава стихия, че човек нито може да върви, нито да кара ", сподели държавната телевизия.

" Има толкоз доста сняг, че няколко рейса са блокирани по пътищата... и обезверените пасажери слизат, с цел да продължат пешком ", оповестява друга локална медия. 

 

 

В някои региони на съветската столица тротоарите бяха съвсем напълно покрити от сняг, като съгласно локалните управляващи чистачите би трябвало да се погрижат на първо място за почистването на улиците и методите към спирките на градския превоз.

 

Авиокомпаниите всеобщо анулират полети поради неприятното време. Продължителният снеговалеж в Москва и Санкт Петербург докара до закъснение на излитането на повече от 150 полета, съгласно данните от онлайн таблото на летищата Шереметиево, Домодедово, Внуково и Пулково.

 

Водещият експерт в метеорологичния център „ Фобос ” Евгений Тишковец заяви, че в Москва равнището на снега, което доближи 33-38 см. денем, счупи върха от 1989 година Според специалиста преди 33 години на 18 декември снежната завивка в столицата е била 31 см.

По думите му, измерените тази заран стойности на снежната завивка са по-характерни за месец февруари във връзка с преваляванията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР