Руската държавна информационна агенция РИА Новости съобщава тази сутрин, че

...
Руската държавна информационна агенция РИА Новости съобщава тази сутрин, че
Коментари Харесай

Смях в залата: Руското контраразузнаване открило официално оповестената и ежедневно рекламирана чатбот мрежа "eVorog" в Telegram

Руската държавна осведомителна организация РИА Новости оповестява тази заран, че контраразузнавачи са разкрили " загадка чат мрежа " на украинските специфични служби, чиито консуматори са били насърчавани да рапортуват за придвижването на съветските войски за следващи удари против тях.

По данни на РИА са привлечени патриотично настроени дейни консуматори на обществените мрежи, които са попаднали в полезрението на украинските специфични служби, а по-късно са били поканени да сътрудничат.

Интерпретацията в съветската държавна организация приказва за шпионска мрежа, която се управлява от представители на неонацистката организация " Десен бранш ".

Съществуването на чатбот обаче въобще не е загадка. Когато войната стартира, украинските управляващи сътвориха чатбот " eVorog " в Telegram точно с тази цел - с цел да могат потребителите да рапортуват за местоположението и придвижването на съветските елементи. И не един път го прокламираха обществено.

Имената на потребителите са загадка - това е смисълът на чатбота - само че самото му битие по никакъв начин не е скрито, в противен случай: украинското министерство на цифровата информация интензивно го разпространява.

В понеделник да вземем за пример Министерството разгласи, че eVorog към този момент е употребен от съвсем 300 000 души и още веднъж насърчи клиентите си да опишат за него на своите познати в окупираните територии.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР