Руската армия започна учения край границите на Украйна, включително на

...
Руската армия започна учения край границите на Украйна, включително на
Коментари Харесай

Русия започна учения по границата с Украйна и в окупирания Крим

Руската войска стартира учения край границите на Украйна, в това число на територията на анексирания Крим, заяви Дойче веле. В формалната информация на съветските военни маневрите са оповестени като " обичайни зимни учения ". В тях вземат участие над 10 хиляди военнослужещи от мотострелкови и танкови подразделения.

Междувременно съветският президент Владимир Путин дефинира като безотговорни обвиняванията за подготвяна нова съветска военна експанзия против Украйна. По думите му, Русия " подхваща съответни военно-технически дейности ". Според него, " не Русия заплашва някого ", а " заканите настъпват " към съветските граници.

Днес генералният секретар на НАТО че западният боен алианс предизвикал Москва с военните си учения в Черно море и на собствен ред упрекна Русия, че употребява военни учения като прикритие за атакуване на прилежащи страни , съобщи " Ройтерс ".

За разлика от Русия, НАТО постоянно съблюдава интернационалните разпореждания по отношение на каненето на задгранични наблюдаващи на своите учения, акцентира Столтенберг.

" Проблемът с Русия е, че те не са транспарантни, че имат доста нападателна изразителност и история, показваща, че са употребявали военни учения и преди като прикритие за нападателни дейности против съседи ", разясни генералният секретар на Алианса.

По-рано Путин за следващ път подсети, че съгласно Русия е неприемливо ново разширение на НАТО на изток.
 Шефът на НАТО предизвести Русия да не употребява мощ против Украйна
Шефът на НАТО предизвести Русия да не употребява мощ против Украйна

Иначе щяла да се сблъска с последици

Столтенберг от своя страна удостовери позицията на НАТО, че решението за присъединение към организацията е суверенно право на всяка страна и Москва няма право на несъгласие . Той уточни, че съдружниците почитат решението на Украйна, която се надява на участие в Алианса. Напомняме, Украйна неведнъж декларира, че разчита на приемането в НАТО като гаранция за своята сигурност против експанзията на Москва.

Припомняме, при споровете по съветските граници през 21-ото столетие - в Грузия през 2008 година и в Украйна през 2014 година, Русия окупира територии на прилежащите страни: грузинските Абхазия и Северна Осетия, както и украинския Крим. Не е регистриран спор, при който да е имало експанзия против територията на Русия.
 Съединени американски щати имали доказателства, че Русия възнамерява инвазия против Украйна
Съединени американски щати имали доказателства, че Русия възнамерява инвазия против Украйна

Заплаши Русия с мъчителни стопански наказания, в случай че атакува
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР