Руската армия е репетирала използването на тактически ядрени оръжия в

...
Руската армия е репетирала използването на тактически ядрени оръжия в
Коментари Харесай

Financial Times: Русия се готвела за инвазия в Китай, репетирала дори ядрен удар

Руската войска е репетирала потреблението на тактически нуклеарни оръжия при започване на спор с огромна международна мощ, съгласно хипотетични изтекли съветски военни файлове, които включват сюжети за подготовка за китайска инвазия.

Секретните документи разказват предел за потребление на тактически нуклеарни оръжия, който е по-нисък, в сравнение с Русия в миналото е признавала обществено. Те се състоят от 29 секретни съветски военни файла, формирани сред 2008 и 2014 година, написа Financial Times, представен от.

Критериите за евентуален нуклеарен отговор варират от вражеско навлизане на съветска територия до по-специфични аргументи като унищожаването на 20% от съветските подводници със стратегически балистични ракети.

Въпреки че документите датират отпреди 10 или повече години, специалистите на FT споделят, че те към момента са от голяма важност за актуалната съветска военна теория.

Материалите от учението демонстрират, че съветският Източен боен окръг е упражнявал голям брой сюжети, изобразяващи китайска инвазия. Учението дава необичаен взор върху това по какъв начин Руската федерация гледа на своя нуклеарен боеприпас като на крайъгълен камък на своята отбранителна политика и по какъв начин приготвя войските да нанесат първи нуклеарен удар в някои бойни среди, написа изданието.

Едно обучение, описващо хипотетична офанзива от страна на Китай, отбелязва, че Русия, наречена " Северната федерация “ във военната игра, може да отговори с тактически нуклеарен удар, с цел да спре напредването на " Юга “ с втора вълна от нахлуващи сили.

" Главнокомандващият даде заповед... да се употребяват нуклеарни оръжия... ... при положение на разполагане на части от втория ешелон на съперника и опасност от по-нататъшно нахлуване от юг в посока на съществена офанзива “, се споделя в документа.

Предполагаема обособена подготвителна презентация за военноморски офицери, които не са свързани с Китай, излага по-широки критерии за евентуална нуклеарна офанзива, в това число десант на съперник на съветска територия, проваляне на части, виновни за защитата на граничните региони, или непосредствена стандартна офанзива на съперника.

Според FT, прагът се дефинира като цялост от фактори, при които загубите на съветските войски " необратимо ще доведат до невъзможността им да спрат главната вражеска експанзия “, което е " сериозна обстановка за съветската държавна сигурност “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР