Руската армия е разтърсена от пореден вътрешен конфликт, след като

...
Руската армия е разтърсена от пореден вътрешен конфликт, след като
Коментари Харесай

Руски генерал е уволнен след критики към стратега Герасимов: Началникът ни подло обезглави армията

Руската войска е разтърсена от следващ вътрешен спор, откакто командирът на 58 войска ген.-майор Иван Попов е бил уволнен от служба поради рецензиите му към управлението на войската.

Депутатът от Думата Андрей Гурульов, който също е командвал 58 войска в предишното, популяризира запис с много остро обръщение от ген. Попов.

" Честно да ви кажа, породи комплицирана обстановка със старшето шефство, при която или трябваше да замълча и да проявя безволие, или да нарека нещата с същинските им имена ", споделя той.

Попов изяснява, че е провел среща с началниците си, на която е описал " всички проблематични въпроси " на съветската войска при войната в Украйна

Най-голямата покруса на така наречен спецоперация е неналичието на контрабатарейна битка, на станции на артилерийско разузнаване и " всеобщата крах и ранявания " на бойците.

В коментара си той споделя, че не прави разлика сред генералите и елементарните военни, които той назовава " гладиатори ", тъй като " еднообразно умираме, еднообразно водиме война, еднообразно се опасяваме, еднообразно ни е болно и тежко ".

Началниците му обаче са " почувствали някаква заплаха от мен, и стремглаво, за един ден издадоха заповед да се освободят от мен ", споделя той.

" Въоръжените сили на Украйна не можаха да пробият нашата войска от фронта, само че началникът ни удари в тила. Предателски и подло обезглави армията в най-тежкия и под напрежение миг ", споделя още Иван Попов.

Според информация в съветските медии - Попов е показал отчет с рецензии непосредствено пред началника на Генералния щаб Валерий Герасимов, който обвинил генерала, че се " занимава с дезинформация и всяване на суматоха ".

" Бунтът " на Попов се случва единствено няколко седмици след опита за боен бунт от страна на Евгений Пригожин и частната наемническа формация " Вагнер ". Пригожин държеше да се знае, че желае да смъкна военния министър Сергей Шойгу и ген. Герасимов, а не Путин.

58 общовойскова войска се оказва " ковачница " за депутати, обръща внимание Telegram-каналът BRIEF.

Те изброяват четирима нейни командири - Владимир Шаманов, Виктор Соболев, Андрей Картаполов и Андрей Гурульов - които са станали членове на Думата след това.

Самият ген. Герасимов е управлявал 58 войска в предишното.

Публикацията в Telegram със записа на ген. Иван Попов е прочетена над 2 млн. пъти единствено за няколко часа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР