Руската армия бомбардира през изминалата нощ историческата Светогорска лавра в

...
Руската армия бомбардира през изминалата нощ историческата Светогорска лавра в
Коментари Харесай

Армията на Путин бомбардира историческата Светогорска лавра, има ранени

Руската войска бомбардира през миналата нощ историческата Светогорска лавра в Донецка област, има потърпевши хора, оповестиха от светата обител във Facebook.

Освен монасите в манастира обитават 520 бежанци, най-вече дами и деца.

По думите на монаха Тихон Скрипченко, " популярност Богу, всички са живи, само че има ранени, а децата са изплашени ".

" Хората пристигнаха точно в лаврата с вяра да се скрият от ужасите на войната. Какво ще стане в този момент? Ако не бъде възобновено електрозахранването и продължат да ни бомбардират, ни чака злополука. Сега хората седят в подземията, братята им осигуриха вода, на децата е дадена храна, оказваме здравна помощ. " - споделя монахът във Facebook.

" Обръщам се към всички, които могат да повлияят на обстановката - да не трансформират в полигон местата, където се укриват старци, дами и деца, където има вековни национални светини! Та на територията на Лаврата и в Светогорск въобще няма военни. " - приканва преподобният Тихон Скрипченко.

 Svetogorska_Lavra_bejanci.jpg

По-късно с апел към военните да не атакуват мирни хора се обърна и Светогорският митрополит Арсений. На страницата на лаврата във Facebook стотици вярващи насочат молебствия за Божия протекция и избавление.

Сградите в манастирския комплекс са потърпевши в друга степен. Най-сериозно е обиден корпусът, в който са били настанени дамите с децата.

Светогорската лавра е православен манастир с повече от четири века история. 17 от монасите, служили в светата обител през вековете, са канонизирани за светци. Лаврата е ситуирана на десния бряг на река Северски Донец. Тя е формирана от наземни постройки и от пещери.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР