Руската агенция за финансов мониторинг добави американската технологична компания Meta

...
Руската агенция за финансов мониторинг добави американската технологична компания Meta
Коментари Харесай

Русия включи Фейсбук и Инстаграм в списъка с „терористични и екстремистки организации

Руската организация за финансов мониторинг добави американската софтуерна компания Meta (Facebook) в своя лист с " терористи и екстремисти ", заяви " Интерфакс ".

В началото на годината окръжният съд в Твер постанови, че " Мета Платформи " са " екстремистка организация ", с което на процедура забрани обществените мрежи " Facebook " и " Инстаграм " в Русия. Според прокурорите решението прави противозаконни " Facebook " и " Интаграм ", само че не и платформата за текстови известия на " Мета " " Уотсап ", която не е обществена.

Искането беше импортирано в съветския съд, откакто " Мета " разгласи, че няма да трие постове на потребителите си, в които се приканва за принуждение против съветски бойци и руснаци. Това беше протестен акт от страна на американската компания, с който показва, че е срещу войната на Русия в Украйна.

В съда обвинителите споделиха, че " Мета " " съзнателно е позволила тирада на омразата против руснаци, което основава различна действителност, в която всяка проруска позиция бива потискана и се подбужда ненавист ", написа " Сега ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР