Руска делегация пристигна в Белорус за преговори с украинската страна.

...
Руска делегация пристигна в Белорус за преговори с украинската страна.
Коментари Харесай

Руска делегация пристигна в Белорус за преговори с Украйна

Руска делегация дойде в Белорус за договаряния с украинската страна. За това заяви прессекретарят на президента - Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" В сходство с постигнатата договореност, съветската делегация, състояща се от представители на Министерство на външните работи, защитата, администрацията на президента, дойде в Белорус за договаряния с украинците ", съобщи Песков. " Готови сме да стартираме тези договаряния в Гомел ", добави той.

Гомел е вторият по величина град на Белорус и се намира в югоизточната част на страната, покрай украинската граница.

Четвърти ден продължава съветската инвазия на украинска територия, наречена от Кремъл " военна интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна ".

По-рано от кабинета на президента Зеленски разясниха, че той може да разиска неутлания статут на страната дружно с пакет от гаранции за нейната сигурност. Белоруският президент Александър Лукашенко пък съобщи през вчерашния ден, че Минск е подготвен да стане сцена на договарянията. В събота вечерта Зеленски заяи, че с предложение за подпомагане за договаряния са излезли и президентите на Турция и Азербайджан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР