Руска бойна авиация ликвидира над 200 бойци от групировката "Ислямска

...
Руска бойна авиация ликвидира над 200 бойци от групировката "Ислямска
Коментари Харесай

Русия е унищожила над 200 ислямисти в Сирия

Руска бойна авиация ликвидира над 200 бойци от групировката "Ислямска страна " по време на предислокация в региона на сирийския град Дейр аз Зур, заяви през днешния ден министерството на защитата в Москва, представено от ТАСС.

Бомбардировачи и армейска авиация от Въздушнокосмическите сили на Русия унищожиха при удара над 20 коли с висока проходимост, въоръжени с едрокалибрени оръжия и миномети, също и бронирана техника, в това число танкове. Ликвидирани са също така над 200 бойци, както и камиони с муниции, се споделя в известието.

Край Дейр аз Зур "международните терористи вършат опит да се прегрупират и да оборудват последния си плацдарм в Сирия ", показва съветското министерство. Междувременно сирийски държавни войски изтласкват бунтовниците от южните региони на провинция Ракка и от западните земи на провинция Хомс. Разгромът на ИД край Дейр аз Зур ще стане стратегическо проваляне на интернационалната терористична формация в Сирия, акцентира Москва.

Град Дейр аз Зур бе обсаден от ислямисти още през 2015 година Съдбата на тази съществена точка на р. Ефрат значително ще е показателна за завършването на битката с ИД, посочи преди седмица съветският министър на защитата Сергей Шойгу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР