Руска бизнес асоциация призова министерството на труда да обмисли преминаването

...
Руска бизнес асоциация призова министерството на труда да обмисли преминаването
Коментари Харесай

Големият руски бизнес настоява за преминаване към 6-дневна работна седмица

Руска бизнес асоциация прикани министерството на труда да обмисли прекосяването към шестдневна работна седмица, с цел да могат по-добре да се оправят с следствията от западните наказания, предава Politico, базирайки се на информация от следени от Кремъл медии.

Със глобите, които натоварват съветската стопанска система,

нашата финансова и икономическа система към момента се нуждае от спомагателни вложения “, съобщи бизнес клубът Avanti в писмо до министъра на труда Антон Котяков, представен от съветския вестник „ Известия “.

Създадена през 2014 година, групата на бизнесмените Avanti има членове от бизнес бранша, само че също по този начин и няколко съветски членове на Народното събрание, сочи информация в нейния уеб страница.

Увеличаването на работната седмица, съгласно създателите на предлагането, ще помогне да се усили силата на съветската стопанска система в лицето на актуалните провокации и да се реализиран задачите, сложени от съветския президент Владимир Путин за 2023 година По-специално, за реализиране на софтуерен и промишлен пробив, подсилване на икономическия суверенитет и понижаване на зависимостта от задгранични институции.

Асоциацията напомня, че по време на Втората международна война руснаците към този момент са работили по шест или даже седем дни в седмицата. Впоследствие, след края на войната, работният ден последователно се понижава до седем часа при шестдневна работна седмица, а по-късно през 1967 година се открива петдневна седмица при осемчасов работен ден.
Реакциите
На този декор в края на март заместник-председателят на Федерацията на самостоятелните профсъюзи на Русия (ФНПР) Александър Шершуков предложи пък въвеждането на по-кратка работна седмица, като мярка за подкрепяне на опазване на работни места на пазара на труда.

Въвеждането на шестдневна работна седмица може да се преглежда като нарушаване на трудовите права и гаранции на жителите, открити, наред с други неща, от Кодекса на труда (КТ) на Руската федерация. Такова мнение в изявление за „ Известия “ на 22 май показва ръководителят на експертния център по трудови връзки и защита на труда „ Бизнес Русия “, съосновател на групата компании SRG Виталий Федин.

Въвеждането на шестдневна работна седмица може да се преглежда като нарушаване на трудовите права и гаранциите на жителите, открити, наред с други неща, от Кодекса на труда на Руската федерация. И, несъмнено, това е един тип апел за екстензивно увеличение на фонда от работно време. Вместо да се подтиква растежът на продуктивността на труда, беше препоръчано просто да се работи по-дълго “, сподели Федин.

Той обърна внимание на обстоятелството, че продуктивната и ефикасна работа включва подобен режим на работа и отмора, който разрешава на човек да възвърне силите си и да обезпечи професионално дългоденствие. Според него, вместо да усилва продължителността на работната седмица, съветският бизнес би трябвало да обърне повече внимание на развиването на човешкия капитал.

Необходимо е да се преразгледа отношението към работната мощ като един от ресурсите. Човешкият капитал е главният и най-съществен за сполучливото развиване на страната, обществото и бизнеса “, сподели още Федин.

На собствен ред президентът и създател на SuperJob Алексей Захаров сподели пред „ Известия “, че въвеждането на шестдневна работна седмица няма да има резултат върху пазара на труда, защото законно работното време се мери не в дни, а в часове. Според него е допустимо да се работи повече от избраното време, само че с в допълнение възнаграждение за ексклузивен труд, което се контролира от Кодекса на труда на Руската федерация.
Защо?
Русия е под прицела на интернационалните наказания от 2014 година, когато войските на Кремъл нахлуха в Крим, а западните страни ускориха напъните си за налагане на наказания, откакто Москва стартира пълномащабното си навлизане в Украйна предишния февруари.

В момента Европейски Съюз разисква 11-и кръг от наказания против Русия, които биха могли да включват ограничения, ориентирани към страни, които не престават да вършат бизнес с Москва, като по този метод ѝ разрешават да заобиколи глобите.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР