Русият посланик Елеонора Митрофанова допусна възможността паметниците, поставени в България

...
Русият посланик Елеонора Митрофанова допусна възможността паметниците, поставени в България
Коментари Харесай

Митрофанова: Възможно е съветски паметници от България да бъдат връщани в Русия

Русият дипломат Елеонора Митрофанова позволи опцията паметниците, сложени в България по руско време, да бъдат върнати в Русия. Това излиза наяве от думите ѝ в изявление за съветската телевизия Ер Ти Ви И.

„ Допуска ли Министерството на външните работи, при положение на утежняване на обстановката с паметниците, те да бъдат върнати назад в Русия ”, попита водещият Андрей Федотов.

„ Знаете ли, мисля, че е допустимо да се сложи въпросът по този метод. Това са общо 520 паметника, отдадени на Руско-турската война. Сред тях има не просто алегорични паметници, а действителни гробове, както и към 180 паметника, които датират от Втората международна война ”, отговори Митрофанова.

„ Абсолютно се пренебрегва фактът, че България е била на страната на хитлеристка Германия и  точно наличието на Съветската войска и методът на руското управление прави допустимо запазването на България в границите, в които се намира в този момент. Иначе страната щеше да е в Софийска област и в Стара планина. Южната ѝ част пък щеше да отиде към Гърция, а други елементи - към Сърбия и Румъния ”, добави руският дипломат у нас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР