Русия заяви, че руските сили са овладели градската част на

...
Русия заяви, че руските сили са овладели градската част на
Коментари Харесай

Москва: Руските сили са овладели градската част на Мариупол

Русия съобщи, че съветските сили са овладели градската част на Мариупол и единствено дребен брой украински бойци са останали в завода " Азовстал " в обсадената южна зона на пристанищния град в миг, когато Москва нанася въздушни удари против столицата Киев и други украински градове, съобщи Ройтерс.

Твърденията на Москва , че е поела контрола над съвсем целия Мариупол, който стана сцена на най-ожесточените боеве и на най-тежката филантропична злополука от началото на войната, не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник.

" Ситуацията в Мариупол е доста тежка. Нашите бойци са блокирани, ранените са блокирани. Налице е филантропична рецесия... Въпреки това нашите момчета се пазят ", сподели украинският президент Володимир Зеленски.

Руското министерство на защитата сподели, че в случай че украинските сили, укрепили се в завода " Азовстал " в Мариупол, сложат оръжие до 6:00 ч. локално време през днешния ден, техният живот ще бъде пощаден, заяви организация ТАСС.

Руски чиновник беше представен да споделя, че предлагането, направено след седмици на яростни боеве, е подбудено от " пагубната обстановка " в завода, както и от " чисто хуманни правила ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР