Русия започна да евакуира персонала на своето посолство в Киев

...
Русия започна да евакуира персонала на своето посолство в Киев
Коментари Харесай

Русия свали знамето от посолството си в Киев и започна евакуация на дипломатите и служителите

Русия стартира да изтегля личния състав на своето посолство в Киев и всичките си консулства в Украйна, заяви ТАСС от съветското посолство в Киев.

Напрежението ескалира фрапантно, откакто съветският президент Владимир Путин получи позволение да употребява военна мощ отвън страната си, а Западът отговори с редица наказания. Русия даде обещание през днешния ден мощен и мъчителен отговор на американските наказания.

„Евакуацията на личния състав от дипломатическите представителства към този момент е започнала“, сподели източникът пред ТАСС. Говорителят на съветското посолство в Киев Денис Голенко отговори утвърдително на питане на Франс прес за това дали евакуацията към този момент е в ход.

Руското знаме в посолството бе свалено от пилона, а няколко дипломати излизаха с куфари от постройката на дипломатическата задача, оповестиха публицисти на Агенция Франс Прес.

Коментирайки информацията на украинските медии, че в дипломатическите представителства на Русия е било видяно по какъв начин чиновниците са горели документи, представителят на посолството заяви пред ТАСС, че това в действителност се е случвало. „Това е планова процедура. В случаи като този съществува комплекс от ограничения, които би трябвало да се подхващат, в това число от съображения за сигурност“, означи източникът.

Русия е показана в Украйна с посолство в Киев, а също по този начин с генерални консулства в Харков, Одеса и Лвов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР