Русия връчи на САЩ конкретни предложения за обвързващи гаранции за

...
Русия връчи на САЩ конкретни предложения за обвързващи гаранции за
Коментари Харесай

Русия връчи конкретни предложения на САЩ за гаранции за сигурност

Русия връчи на Съединени американски щати съответни оферти за обвързващи гаранции за сигурност , които желае от Запада, по време на среща с асистент държавния секретар на Съединени американски щати Карън Донфрид в Москва. Това оповестиха от Кремъл, осведоми " Ройтерс ".

Американският посланик отиде за диалози в съветската столица в миг на възходящо напрежение сред Изтока и Запада поради скупчването на съветски войски покрай Украйна. Западните страни предизвестиха, че Русия може да е подготвена да предприеме нова офанзива против Украйна, нещо, което Москва отхвърли.
 Путин настоя за незабавни диалози с НАТО и Съединени американски щати по отношение на сигурността на Русия
Путин настоя за незабавни диалози с НАТО и Съединени американски щати по отношение на сигурността на Русия

Иска интернационалните правни гаранции за сигурността на Русия

Русия желае Съединени американски щати и НАТО да подсигуряват, че западният боен алианс няма да се уголемява по-нататък на изток или да разположи избрани оръжейни системи в Украйна и други страни, които граничат с Русия.

" На американските представители безусловно през днешния ден бяха връчени съответни оферти в нашето външно министерство, които са ориентирани към създаване на правни гаранции за сигурност за Русия ", посочи пред кореспонденти съветникът на Путин Юрий Ушаков.

" Готови сме да стартираме договаряния по този значим въпрос неотложно ", посочи Ушаков след видеоразговор сред съветския президент Владимир , в който той сподели, че Си е изразил поддръжка за позицията на Русия.
 Джонсън към Путин: Нахлуване в Украйна би било огромна неточност
Джонсън към Путин: Нахлуване в Украйна би било огромна неточност

Двамата разговаряха по телефона

Донфрид се срещна с съветския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков за диалози в министерството по-рано през днешния ден и се чака по-късно да се срещне с Дмитрий Коазк, представителят на Путин за Украйна.

Кремъл твърди, че разширението на НАТО заплашва Русия и е в несъгласие с уверенията, дадени ѝ след разпадането на Съветския съюз през 1991 година НАТО споделя, че дейностите му са отбранителни по темперамент и са предопределени да възпират нова експанзия на Русия, до момента в който Вашингтон неведнъж е подчертавал, че никоя страна не може да наложи несъгласие на очакванията на Украйна за НАТО.

Донфрид пътува до Москва, откакто организира диалози с висши украински публични лица, с цел да предложи поддръжка в лицето на скупчването на съветски войски.
 Байдън: Путин е наясно с последствията, в случай че Украйна бъде нападната
Байдън: Путин е наясно с последствията, в случай че Украйна бъде нападната

Участие във военни дейности не е планувано, само че Русия и света би трябвало да схванат, че Съединени американски щати ще са по-твърди от 2014 година

Украйна, която от дълго време е в спор със прилежаща Русия, ускори военното съдействие с НАТО, а страните членки на Г-7 предизвестиха Русия предходната седмица, че ще се сблъска с големи последици и тежка цена, в случай че нападне Украйна.

Русия анексира украинския полуостров Крим през 2014 година и поддържа проруските сепаратисти, които завзеха част от Източна Украйна през същата година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР