Русия вече класифицира и екологичната организация Световен фонд за дивата

...
Русия вече класифицира и екологичната организация Световен фонд за дивата
Коментари Харесай

Русия обяви световна екоорганизация за „чуждестранен агент“

Русия към този момент класифицира и екологичната организация „ Световен фонд за дивата природата “ (WWF) като „ задграничен сътрудник “, потвърждавайки, че тя употребява природозащитна активност като прикритие за оказване на въздействие върху съветската политика, заяви ДПА. Руският клон на организацията съобщи, че ще апелира решението, взето от съветското министерство на правораздаването.

„ Под привидната активност за отбрана на природата и околната среда, на биоразнообразието, представителите на „ Световния фонд за дивата природата “ са се пробвали да повлияят на решенията на изпълнителни и законодателни органи на Руската федерация “, съобщи министерството и добави, че организацията „ попречва осъществяването на промишлени и инфраструктурни планове “.

Руското държавно управление към този момент е жигосало десетки неправителствени организации (НПО), самостоятелни медии и хора с етикета „ задграничен сътрудник “.

Редица неправителствени организации се оплакват, че сходно регистриране затруднява или прави невъзможна активността им в Русия.

Основаваният през 1961 година „ Световен фонд за дивата природа “ е една от най-големите екологични организации в света. Тя се притеснява, че опазването на природата и животинските типове в Русия ще бъде застрашено, оповестява Българска телеграфна агенция.

В изказването си организацията показва трите десетилетия работа в Русия и акцентира, че има 1,5 милиона поддръжници в цялата страна.

„ За нас е доста значимо, че те остават с нас в най-трудните моменти. В последна сметка екологичните планове не могат да бъдат спирани, защото това може да обезсмисли триумфите от предходните десетилетия “, се споделя в текста на организацията.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР