Русия възрази срещу виртуалното участие на украинския президент Володимир Зеленски

...
Русия възрази срещу виртуалното участие на украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Русия против виртуално участие на Зеленски в заседанието на ООН, иска го лично

Русия възрази против виртуалното присъединяване на украинския президент Володимир Зеленски в съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, за което заяви по-рано украинската страна. Руският непрекъснат представител в международната организация Василий Небензя съобщи по време на съвещание на този орган. По-рано през днешния ден бе обявено, че Зеленски ще взе участие в срещата по Украйна посредством видеовръзка.

" Г-н ръководител, нашата делегация възразява против виртуалното присъединяване на украинския президент Володимир Зеленски в днешната среща ", уточни той. Небензя изясни, че Русия по принцип " не е срещу присъединяване на украинския президент или негов представител в срещата ".

" Но това присъединяване би трябвало да бъде персонално, т.е. физическото му наличие в залата на Съвета за сигурност ", сподели той. " Това не е наша волност, а разпоредбите, които контролират работата на съвета. Тук няма никаква политика, това е чисто процедурен въпрос ", съобщи дипломатът. " Освен това той (Зеленски - бел. ред.) е разгласен за началник на украинската делегация на 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, което може да се реализира единствено посредством персонално присъединяване ", акцентира Небензя. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР