Русия възобновява участието си в Черноморската зърнена инициатива - т.нар.

...
Русия възобновява участието си в Черноморската зърнена инициатива - т.нар.
Коментари Харесай

Русия възобновява участието си в зърнената сделка

Русия възобновява присъединяване си в Черноморската зърнена самодейност - така наречен " зърнена договорка ", заяви формален представител на Министерството на защитата на страната, представен от " Ведомости ". Той прецизира, че съветската страна е получила писмени гаранции от Украйна, че няма да употребява " зърнения кулоар " за бойни дейности против Русия.

" Руската федерация смята, че получените гаранции все още наподобяват задоволителни, и възобновява осъществяването на съглашението " Инициатива за безвреден превоз на зърно и храни от пристанищата на Украйна ", което беше спряно след терористичната офанзива в Севастопол ", се споделя в известието на Министерството на защитата.

От ведомството означават ролята на Турция и Организация на обединените нации, с помощта на които Украйна е предоставила писмени гаранции, че ще употребява филантропичния кулоар единствено в сходство с наредбите на Черноморската самодейност и обвързваните с нея разпореждания на Съвместния координационен център.

Русия прекрати присъединяване си в " зърнената договорка " на 29 октомври, откакто украинската страна нападна посредством дронове кораби на Черноморския флот до пристанището в Севастопол. Според изказване тогава на съветското Министерство на защитата, атакуваните кораби са подсигурили сигурността на " зеления кулоар ", през който е извозвано зърно от украинските пристанища в границите на " зърнената договорка ".
 Кои страни купуваха през лятото най-вече украинско зърно
Кои страни купуваха през лятото най-вече украинско зърно

Преговорите по " зърнената договорка " се възобновяват
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР