Русия ще продължи военната операция в Украйна до постигането на

...
Русия ще продължи военната операция в Украйна до постигането на
Коментари Харесай

Шойгу: Русия ще продължи военната операция в Украйна до постигането на поставените цели



Русия ще продължи " военната интервенция " в Украйна до постигането на поставените цели. Това съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу на шестия ден след военното навлизане в прилежащата страна.

На съвещание на министерството на защитата Сергей Шойгу акцентира, че задачата на Москва е да “демилитаризира и денацифицира ” Украйна, както и да отбрани Русия от “военната опасност, основана от западните страни, които се пробват да употребяват украинския народ в битката си против нашата страна ".

Шойгу упрекна украинските военни, че употребяват мирните поданици като жив щит. По думите му реактивни системи за залпов огън, оръдия и едрокалибрени миномети са ситуирани наоколо до жилищни здания, учебни заведения и детски градини. 

Междувременно съветският министър на външните работи Сергей Лавров прикани Съединените щати да изтеглят нуклеарното си оръжие от Европа и да унищожат свързаната с него инфраструктура. В нуклеарната война не може да има спечелили и тя в никакъв случай не би трябвало да стартира, уточни Лавров във видеообръщение към участниците в Конференцията по разоръжаването във Виена.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР