Русия ще положи всички усилия за запазване на споразумението между

...
Русия ще положи всички усилия за запазване на споразумението между
Коментари Харесай

Сергей Лавров изложи руската позиция по всички горещи теми в реч пред ООН

Русия ще постави всички старания за опазване на съглашението сред международните сили и Иран за ограничение на иранската нуклеарна стратегия.

Това съобщи съветският външен министър в тирада пред сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС. Той сподели още, че едностранните наказания, налагани без единодушието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като се изключи че са противозаконни, са и неефективни. По думите му за тези "користни упоритости на дребна група страни " се заплаща висока цена, защото се блокират груповите механизми за реагиране на "всякакви провокации за сигурността ". Лавров даде образец с продължаващата повече от половин век обсада на Куба, наложена от Съединени американски щати.

Русия поддържа решаването на казуса с Косово, което да бъде задоволително за Сърбия. Той прикани Белград и Прищина да се придържат в договарянията си към резолюция 1244 на Съвета за сигурност. Лавров предизвести, че позволеното от Организация на обединените нации интернационално военно наличие в Косово "се трансформира в американска база и се основават косовски въоръжени сили ".

От трибуната на Общото заседание Лавров прикани за "пълно и поредно " използване на Минските съглашения за Украйна. По думите му ширещият се "радикалнационализъм и фашизъм " в Украйна, където за герои се афишират "престъпници, воювали под знамената на Секретен сътрудник ", са измежду главните фактори за "вътрешния украински спор ".

Сергей Лавров упрекна Запада, че се пробва да трансформира Организацията за възбрана на химическите оръжия в средство за наказване на неуместни държавни управления. Той разгласи, че Москва счита за належащо да бъде създадена интернационална спогодба против кибернетичната престъпност и ще внесе в Общото заседание проекторезолюция по тази тематика.

Руският първи посланик предложи да се заобикалят едностранните подходи при решаването на израелско-палестинския спор.

В речта си пред Общото заседание Сергей Лавров изрази мнение, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да поддържа реализирането на споразуменията в процеса по доближаване на двете корейски страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР