Русия ще отговори на опитите на други държави да нарушат

...
Русия ще отговори на опитите на други държави да нарушат
Коментари Харесай

Путин: Ще отговорим на опитите за нарушаване на стратегическия паритет

Русия ще отговори на опитите на други страни да нарушат „ стратегическия паритет “. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, визирайки интернационалната система за противоракетна защита, разполагана от Съединени американски щати и техните съдружници, съобщи Ройтерс.

Русия се притеснява, че разполагането на ефикасна противоракетна система би разрешила на западните й съперници да се откажат от доктрината за взаимно обезпечена защита, която от десетилетия работи превантивно на евентуална замяна на удари сред нуклеарните суперсили

„ Знаем доста добре, че някои от задграничните ни сътрудници няма да спрат да пробват да разбият този паритет, в това число посредством разполагането на детайли от интернационална противоракетна защита в непосредствена непосредственост до нашите граници ", сподели Путин по време на среща с управлението на въоръжените сили на Русия и компании от отбранителния бранш.

„ Не можем да пренебрегнем тези закани за сигурността на Русия и ще им отговорим съответно “, добави той.

Руският държавен глава сподели още, че присъединяване на командния транспортен съд на военноморските сили на Съединени американски щати „ Маунт Уитни “ в учения на НАТО в Черно море е част от наклонност на по-голяма западна военна интензивност наоколо до съветските граници.

„ Можем да го следим или през бинокъла, или през прицела на нашите съответни системи за защита “, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР