Русия ще има петима представители на Конгреса на Международната федерация

...
Русия ще има петима представители на Конгреса на Международната федерация
Коментари Харесай

Русия ще има петима представители на Конгреса на Международната федерация по гимнастика

Русия ще има петима представители на Конгреса на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) в Истанбул (Турция) през месец ноември, оповестява ТАСС. Страната ще има четирима делегати, а президентът на Руската федерация по спортна гимнастика Васили Титов ще участва като член на Изпълнителния комитет на ФИГ.

" Петима души от Русия ще отидат на изборния конгрес на ФИГ през ноември в Турция. Васили Титов ще участва като член на Изпълнителния комитет на Международната федерация. В Истанбул ще има и четирима делегати: Валентина Никанорова от съветската федерация по спортна гимнастика, Николай Макаров - от федерацията по скокове на батут, Владислав Оскнер - от федерацията по спортна аеробика, а от художествената гимнастика най-вероятно ще отиде Евгения Канаева ", оповестиха от националната федерация по гимнастика.

Конгресът на Международната федерация по гимнастика ще се организира в Истанбул на 11 и 12 ноември. Първоначално той трябваше да се състои в Норвегия, само че по-късно беше изместен заради обстоятелството, че норвежката федерация по гимнастика отхвърли да бъде хазаин, следвайки рекомендациите на Националния олимпийски комитет и на Министерството на културата на Норвегия да не се канят публични лица или делегати от Русия и Беларус на събития в страната.

Заради присъединяване на представители на Русия и Беларус в Конгреса на ФИГ в Истанбул няма да дойдат делегати от Норвегия, Украйна, Полша и Естония.

На фона на обстановката в Украйна Международната федерация по гимнастика забрани на съветски и беларуски състезатели да вземат участие в шампионатите под егидата на ФИГ от началото на март. В същото време представителите на Русия си резервират правото да останат на своите постове в Международната и Европейската федерации по гимнастика.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР