Русия се оттегля от споразумението за риболов от 1956 г.,

...
Русия се оттегля от споразумението за риболов от 1956 г.,
Коментари Харесай

Русия се оттегля от споразумение за риболов с Великобритания от 1956 г.

Русия се отдръпва от съглашението за лов на риба от 1956 година, подписано с Англия от руския водач Никита Хрушчов, предава Ройтерс.

Това е индикатор какъв брой дълбока е станала пропастта сред Русия и Запада след две години на спор и изразителност от Студената война.

Пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година провокира най-сериозната борба сред Москва и Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година и всяка страна счита другата за подъл зложелател.

Риболовното съглашение е подписано през май 1956 година в Лондон в повратна точка в Студената война: през тази година Хрушчов е осъдил Йосиф Сталин, предложил е спокойно взаимно битие със Запада и даже е посетил Англия през април.

То разрешава на английски кораби да влизат в богатите риболовни зони на Баренцово море, крайбрежието на полуостров Кола и по крайбрежието на остров Колгуев.

„ Трудно е да се каже какво е управлявало Никита Хрушчов да одобри тази договорка през 1956 година, само че несъмнено не е бил народен интерес “, сподели в изказване Вячеслав Володин, ръководител на долната камара на Народното събрание на Държавната дума и непосредствен съдружник на Путин.

След пълномащабното навлизане в Украйна Западът наложи " най-строгите наказания ", налагани в миналото на огромна стопанска система. Русия дефинира глобите като оповестяване на икономическа война, макар че стопанската система ѝ означи растеж от 3,6% предходната година.

В сряда Англия наложи наказания на шестима лица, отговарящи за наказателната колония в Арктика, където предходната седмица умря съветският опозиционен водач Алексей Навални.

„ Когато хората питат дали можем да отговорим на глобите, отговорът е: можем “, сподели Володин, допълвайки, че английски кораби са уловили хиляди тонове тресчица и пикша в съветски води.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР