Русия се опитва да си осигури наземен достъп от окупирания

...
Русия се опитва да си осигури наземен достъп от окупирания
Коментари Харесай

Порошенко: Русия може да атакува Мариупол и Бердянск

Русия се пробва да си обезпечи наземен достъп от окупирания Донбас към анексирания Крим, по тази причина може да нападна украинските градове Мариупол и Бердянск, съобщи украинският президент Петро Порошенко в изявление за немската медия Funke Media Group.

Вчера той заяви, че Русия е струпала по украинските граници към 80 хиляди военни дружно с тежко въоръжение, в това число 500 самолета и 300 хеликоптера.

Припомняме, на 25 ноември Русия плени в Керченския проток три украински военни кораба дружно с намиращите се на борда им моряци. Сред пленниците е и българинът Владимир Варимез.

" Москва се пробва да получи наземен кулоар от окупирания Донбас към окупирания Крим, превземайки Мариупол и Бердянск. Ако някои политици не престанат да флиртуват и да танцуват с Путин, никой не трябва да изключва опасността от разгръщане на мащабите на съветската експанзия. " - предизвестява Порошенко.

По думите му, през днешния ден в Украйна се взема решение бъдещето на свободния свят.

" За разлика от провокативното държание на Русия и подстрекателството към още по-драматични събития, Украйна постоянно е апелирала спорът да се реши с политически и дипломатически средства. " - акцентира украинският президент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР