Русия се надява да увеличи износа на морски продукти за

...
Русия се надява да увеличи износа на морски продукти за
Коментари Харесай

Русия иска да замести японската риба на китайския пазар

Русия се надява да усили износа на морски артикули за Китай след китайската възбрана за импорт на японски морски блага заради изпускането в морето на обработена радиоактивна вода от авариралата атомна електроцентрала Фукушима.

Русия е един от най-големите снабдители на морски артикули за Китай. На 894 съветски компании е позволено да изнасят морски блага, по данни Росселхознадзор, съветската работа за сигурност на храните.

В изказване късно в петък Росселхознадзор сподели, че се стреми да усили броя на експортьорите.

" Китайският пазар като цяло е обещаващ за съветски рибни артикули. Надяваме се да увеличим броя на сертифицираните съветски компании и кораби, размера на продуктите и асортимента им ", се споделя в изказването на Росселхознадзор. Продължава разговорът с китайските управляващи по отношение на разпоредбите за доставка на морски артикули.

Китай към този момент забрани вноса на някои храни от Япония, само че цялостната възбрана в четвъртък беше провокирана от опасения по отношение на " риска от радиоактивно замърсяване ".

Над половината съветски експорт на морски артикули е предопределен за Китай, се показва в изказването на съветската работа, само че без да се привеждат данни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР