Русия съобщи, че е тествала успешно нова междуконтинентална балистична ракета

...
Русия съобщи, че е тествала успешно нова междуконтинентална балистична ракета
Коментари Харесай

Русия съобщи за успешен пуск на новата междуконтинентална ракета "Сармат"

Русия заяви, че е тествала сполучливо нова междуконтинентална балистична ракета " Сармат ", съобщи организация " Ройтерс ".

Ракетата е изстреляна от северозападната част на страната, покрай Плисецк, и е поразила цел на полустров Камчатка в Далечния изток.

Президентът Владимир Путин съобщи, че оръжието няма аналог и ще накара да се замислят тези, които се пробват да заплашват страната:

" Това в действителност неповторимо оръжие ще укрепи бойния капацитет на нашите въоръжени сили, надеждно ще подсигурява сигурността на Русия от външни закани и ще накара тези, които в разгара на нападателната изразителност се пробват да заплашват страната ни, да се замислят два пъти ", сподели на армията Путин в телевизионно послание.

" Сармат " е най-мощната ракета с най-дългия в света обхват на поразяване на задачата, която доста ще укрепи бойната мощност на стратегическите нуклеарни сили на нашата страна ", обявиха от съветското министерство на защитата:

" Перспективната ракетна система " Сармат " ще размени " Воевода ", допълват от ведомството в Москва.

От Пентагона обявиха, че съветското изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета " Сармат " е било " обикновен " тест и не е представлявало " никаква опасност " за Съединени американски щати или техните съдружници.

Москва " съответно е уведомила " Вашингтон за теста в сходство със отговорностите си по нуклеарния контракт, тъй че той не е бил " изненада " за министерството на защитата на Съединени американски щати, съобщи представителят Джон Кърби, представен от Агенция Франс Прес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР