Русия реши да удължи доброволното намаляване на производството си на

...
Русия реши да удължи доброволното намаляване на производството си на
Коментари Харесай

Удар за Русия - удължава съкращаването на производство си на петрол до края на юни

Русия реши да удължи доброволното понижаване на производството си на нефт с 500 хиляди барела дневно до юни 2023 година в това число. Това сподели пред публицисти вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак, съобщи БНР, базирайки се на съветски медии.

" В сходство с актуалната пазарна обстановка решението за непринудено понижаване на производството в размер на 500 хиляди барела дневно ще бъде годно до юни 2023 година в това число ", сподели той.

Според него Русия е покрай постигане на целевото равнище за понижаване на производството на нефт с 500 000 барела дневно и ще го доближи в идващите дни.

Русия чака понижаване на производството на нефт и природен газ през 2023 година

Новата цел се разминава с предходната, съгласно която Русия трябваше да понижи производството си на нефт с 500 000 барела дневно единствено в границите на месец март.

Александър Нова подсети, че решението е непринудено, без съвещания със страните от формата " ОПЕК + ".

Намаляването на добива ще засегне единствено петрола, като се изключи газовия кондензат. Добивната квота ще бъде разпределена отмерено сред петролните компании според от тяхното равнище на произвеждане.

По-рано този месец Новак и неговият сътрудник от Саудитска Арабия - Абдулазиз бин Салман Ал-Сауд потвърдиха уговорката на своите страни към решението на Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници (ОПЕК+) да понижат производството на нефт.

В същото време източник на ТАСС от сектора посочи, че спадът на производството ще се пресмята от действителното равнище на рандеман, а не от съветската квота по договорката в границите на " ОПЕК + ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР