Русия регистрира рекорден брой починали от ковид второ поредно денонощие,

...
Русия регистрира рекорден брой починали от ковид второ поредно денонощие,
Коментари Харесай

Рекорден брой починали от COVID-19 в Русия второ поредно денонощие |

Русия записва рекорден брой умряли от коронавирус второ следващо денонощие, макар че новозаразените стартират да понижават, въпреки към момента да са повече, в сравнение с по време на предходни епидемиологични талази, съобщи Асошиейтед прес.

Руският действен щаб за битка с инфекцията заяви през днешния ден за 1251 умряли от коронавирус . Предишният връх от 1247 смъртни случаи беше регистриран едвам през вчерашния ден.

Новозаразените са 37 374.

От края на предишния месец до тази седмица броят на новите случаи в Русия се повишаваше. През последните дни обаче той стартира да спада.

Според здравни специалисти сегашният епидемиологичен гърмеж се дължи на ниските равнища на имунизация и несериозното отношение на обществеността към наложените ограничаващи ограничения, отбелязва АП.

Под 40 % от съвсем 146-милионното население на Русия са изцяло имунизирани, макар че страната беше една от първите, създали ваксина против новата зараза.

Руското държавно управление заяви, че с цел да бъдат насърчени хората да се имунизират, следващата година ще бъдат въведени нови ограничавания и достъпът до доста обществени места, както и до вътрешните и интернационалните полети, ще бъде разрешен единствено на имунизираните, прекаралите заболяването и освободените от имунизация по медицински аргументи.

По данни на оперативния щаб в Русия има общо над 9,2 милиона доказани случая на ковид и повече от 260 000 умряли от коронавирус.

Страната е преди всичко в Европа по смъртни случаи. Според някои специалисти същинският брой е още по-висок. Руската статистическа работа Росстат, употребяваща друга методика, е отчела 462 хиляди умряли от коронавирус сред април 2020 година и септември тази година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР