Русия разширява и модернизира ядрения си арсенал, заяви американският министър

...
Русия разширява и модернизира ядрения си арсенал, заяви американският министър
Коментари Харесай

Русия разширява и модернизира ядрения си арсенал

Русия уголемява и модернизира нуклеарния си боеприпас, съобщи американският министър на защитата на Лойд Остин в миг, когато съветският президент Владимир Путин дава да се разбере, че би могъл да употребява нуклеарни оръжия, с цел да защищити страната си, съобщи Ройтерс.

Остин разяснява тематиката за съветския нуклеарен боеприпас на гала по встъпването в служба на командира на Стратегическото командване на Съединени американски щати, под чийто надзор са американските нуклеарни оръжия.

" Кремъл продължава с жестоката си и непровокирана война против Украйна и целият свят видя по какъв начин Путин пристъпва към извънредно безконтролно дрънчене с нуклеарни оръжия ", сподели американският министър.

Междувременно стана ясно, че Вашингтон ще даде на Украйна следващ пакет от военна помощ на стойност 275 милиона $, с цел да ѝ помогне да ускори противовъздушната си защита.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби сподели, че е надълбоко смутен от засилващото се партньорство в областта на защитата сред Иран и Русия и Съединени американски щати ще употребяват свои принадлежности, с цел да пресечен тази връзка, както и доставките на ирански дронове. Кърби добави, че американското държавно управление ще разиска с партньорските си страни съдействието сред Москва и Техеран.

Според източници на Ройтерс новата военна помощ на Пентагона евентуално ще включва ракети за реактивните системи за залпов огън " Хаймарс ", високопроходими джипове " Хъмви ", генератори и 155-милиметрови артилерийски снаряди.

Кърби отхвърли да разяснява наличието на пакета, който може да претърпи смяна, преди бъде подписан от американския президент.

Тази седмица Конгресът одобри фискалния закон за националната защита за 2023 година, който планува военната помощ за Украйна през идната година да е не по-малко от 800 милиона $.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР