Русия разположи междуконтинентални балистични ракети Сармат Путин казва, че ще накара света да „помисли два пъти“ за битка

...
Русия разположи междуконтиненталните балистични ракети Сармат, за които президентът Владимир
Коментари Харесай

Русия разположи междуконтиненталните балистични ракети Сармат, за които президентът Владимир Путин веднъж каза, че ще накарат света „да помисли два пъти“ за битка, нейният Роскосмос съобщи космическата агенция в петък.

„Стратегическият комплекс „Сармат“ е поставен на бойно дежурство“, каза генералният директор на Роскосмос Юрий Борисов, съобщи руската информационна агенция РИА Новости, според Moscow Times.

< p>Путин за първи път обяви Сармат, наричана още „Сатана II“, през 2018 г. Системата за балистични ракети е способна да носи най-малко 10 ядрени бойни глави и е предназначена да замени междуконтиненталните балистични ракети R-36, които са известни с името Сатана в докладите на НАТО .

„Путин явно изпраща стратегическо послание към Съединените щати и НАТО, че ядреният вариант в Украйна остава на масата“, каза за Fox Ребека Кофлър, президент на Doctrine & Strategy Consulting и бивш офицер от Агенцията за отбранително разузнаване News Digital.

Тя добави, че Путин „е поставил руските ядрени сили на специален боен режим малко след като нахлу в Украйна от страх, че САЩ и НАТО могат да се намесят от името на Украйна. Така че резервният вариант е така наречената стратегия за ескалиране до деескалация, която предвижда взривяване на тактическа (с малък капацитет) ядрена бойна глава на бойното поле, за възпиране на намесата на САЩ/НАТО."

Сармат е „стратегическо оръжие, запазено за стратегически цели като Съединените щати“, Кофлър, който написа книгата „Putin's Playbook: Secret Plan of Russia to Defeat America“ и информира Пентагона, Белия дом, Съветът за национална сигурност и НАТО относно руската ядрена доктрина, обяснено.

„Но Путин никога не би атакувал родината на САЩ кинетично, особено с ядрени оръжия, освен ако, разбира се, Русия открие признаци, че ние ги атакуваме първи. Така че този ход на Сармат е с цел възпиране“, добави тя.

След нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г. Путин заяви, че Сармат ще „надеждно гарантира сигурността на Русия от външни заплахи и ще направи онези, които в разгара на агресивна реторика се опитват да заплашват страната ни, помислете два пъти“, каза тя.

Кофлър каза, че голяма част от руските медии, включително РИА Новости, Газета и Младият московски комунист, са публикували английска статия, преведена на руски, в която се твърди, че Сармат може да унищожи Лондон за шест минути.

„Така че съобщението за възпиране изглежда е насочено към Обединеното кралство в този случай, което разбира се е отдаден поддръжник на Украйна, Кофлър отбеляза. „Отново Путин няма да атакува Лондон или която и да е страна от НАТО, освен ако руското разузнаване не заключи, че Русия е на път да бъде атакувана от НАТО.“

Тя каза, че страхът от „непредвидена ескалация“ е това, което държи нея и други специалисти по национална сигурност "будни през нощта."

"С други думи, когато кинетичен удар е разрешен по погрешка поради погрешна оценка от разузнавателните служби и конфликтът излезе извън контрол," тя обясни. „Това разкриха военните игри, провеждани от американската разузнавателна общност. Локален или регионален конфликт като този между Русия и Украйна сега се разлива поради грешни изчисления или неразбиране, въвличайки САЩ и НАТО. В този момент трябва да станете ядрени, според мнението на Русия, поради нейното конвенционално малоцение спрямо НАТО. Ето защо ядрените оръжия винаги са били в центъра на доктрината на Русия за водене на война. Колкото по-дълго се проточи този конфликт, толкова по-голям е рискът от пряка война между Русия и САЩ."

Тя добави: „В същото време Путин знае, че Вашингтон и особено администрацията на Байдън се страхуват от такава война с Русия, така че той разиграва ядрената карта. Това е загадка за нас."

В петък говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби каза пред репортери, че не може да потвърди руските доклади.

Асошиейтед прес и Ройтерс допринесоха за този доклад.< /p>


Оригинален източник на статия: Русия разполага междуконтинентални балистични ракети Сармат Путин казва, че ще накара света да „помисли два пъти“ за битка

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР