Русия продължава да очаква отговор на своя проект на мирно

...
Русия продължава да очаква отговор на своя проект на мирно
Коментари Харесай

Лавров: Русия очаква отговор на проектоспоразумението с Киев, депозирано преди 10 дни

Русия продължава да чака отговор на своя план на спокойно съглашение, който съобщи на украинската страна преди 10 дни. Това разгласи съветският министър на външните работи Сергей Лавров след договаряния в Москва с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Сергей Лавров съобщи, че планът на спокойно съглашение, чието наличие Москва не разкрива, към момента не е предаден от украинската делегация на президента Володимир Зеленски.

Лавров изрази кардиналната подготвеност на Русия да продължи мирните договаряния, само че по в това време посочи, че процесът се усложнява от западните оръжейни доставки за Киев.

Той напомни, че съгласно Москва конвоите с оръжие на украинска територия са законна цел за съветските въоръжени сили. Антониу Гутериш акцентира, че Русия и Обединените народи имат разнообразни позиции по украинската рецесия.

Ако за Москва става дума за " специфична военна интервенция ", то от позиция на Организация на обединените нации Русия е нахлула в Украйна, нарушавайки нейната териториална целокупност и суверенитет.

" Руските войски се намират в Украйна, а не украинските в Русия ", уточни той. Гутериш настоя за без значение следствие на сигналите за нарушавания на интернационалното филантропично право и за евентуални военни закононарушения. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР