Русия призна за 89 жертви, Украйна твърди, че са 400Нова

...
Русия призна за 89 жертви, Украйна твърди, че са 400Нова
Коментари Харесай

Какъв е истинският брой на загиналите при украинската атака в Макеевка?

Русия призна за 89 жертви, Украйна твърди, че са 400

Нова година e - един от най-обичаните празници в Русия. Участващите във войната на президента Владимир Путин против Украйна – стотици от тях мобилизирани единствено преди месеци – са настанени в спонтанна казарма - професионално учебно заведение в окупирания град Макеевка в региона на Донецк, предава Джил Дохърти, CNN, представена от В съседство има огромен склад за муниции.

На бойците им липсват съпругите им, фамилиите им, по тази причина включват мобилните си телефони и се обаждат вкъщи. Внезапно ракети HIMARS, сателитно насочвани прецизни оръжия, които Съединените щати доставиха на Украйна, удрят учебното заведение, съвсем изцяло го унищожават и възпламеняват склада с муниции.

Това, най-малко публично, е методът, по който съветската войска изяснява най-смъртоносната офанзива против съветските сили в Украйна от началото на войната през февруари 2022 година Министерството на защитата упрекна самите войски, потвърждавайки, че „ главната причина “ за офанзивата е потреблението на мобилни телефони „ обратно на възбраната “. На съветските войски е неразрешено да употребяват персонални мобилни телефони на бойното поле, защото техните сигнали са геолокирани, което може да насочи към мястото на съветските сили.

Но това пояснение и детайлностите за офанзивата, които изплуваха на повърхността, разпалиха необикновена обществена национална игра на обвинявания измежду руснаците. Започна се с броя на починалите. Руското Министерство на защитата в началото заяви, че са убити 63-ма бойци, след което усили този брой до 89. Украйна твърди, че са били почти 400.

Но даже съветски провоенни блогъри, все по-влиятелен детайл в метода, по който съветските цивилни получават информация за това какво в действителност се случва в Украйна, отхвърли формалната цифра, като пресметна, че стотици бойци са починали. Истинският брой към момента не е прочут.

Един от тези блогъри - Семьон Пегов, който написа в „ War Gonzo “ и неотдавна беше награден с орден от Владимир Путин, също отхвърли изказванието на военните за мобилните телефони, наричайки го „ неприкрит опит за обвиняване “. „ Сива зона “, различен блогър, назова обяснението за мобилните телефони „ 99% неистина “, опит за отбягване на отговорност. Той сподели, че това е по-вероятно неуспех на разузнаването.

Руските законодатели се включиха, като желаеха следствие кой тъкмо е наредил толкоз доста бойци да бъдат краткотрайно настанени в една незащитена постройка. Сергей Миронов, изтъкнат политик и партиен водач, сподели, че би трябвало да има „ персонална наказателна отговорност “ за всеки офицер или различен боен, който е взел това решение. И като загатна, че военните са имали нехаен метод към войната, той предизвести: „ Време е да осъзнаем, че няма да е същото, както беше преди “. „ Това е борба за бъдещето на Русия “, добави Миронов. „ Трябва да я спечелим! “

Коментарите на Миронов опънаха нервите на мнозина. Твърдолинейните политици като него считат, че септемврийската „ частична готовност “ на резервисти от Путин, събрала 300 000 души, не е съумяла да стигне задоволително надалеч. Тези политици желаят цялостна готовност, която да сложи цялата страна на бойна нога. И желаят възмездие на Украйна.

Никой до момента обаче – най-малко обществено – не упреква Владимир Путин за гибелта на бойците. Маргарита Симонян, основен редактор на държавната интернационална мрежа RT и постоянен участник в локални съветски телевизионни токшоута, сподели, че се надява „ виновните чиновници да бъдат подведени под отговорност “ и имената им да бъдат обявени. Но тя също загатна, че офанзивата може да подхрани публичното неодобрение: „ Крайно време е да разберем, че безнаказаността не води до обществена естетика. Безнаказаността води до повече закононарушения и, като разследване, публично неодобрение. ”

Много от бойците, починали в Макеевка, идват от Самара - град на река Волга в Югозападна Русия, а фамилиите на убитите скърбят за околните си, носейки червени карамфили на рядката обществена панихида, до момента в който свещеници отслужват молитва, а хор пее литургията за младите мъже, които неотдавна са били изпратени на фронта. Признанието на Министерството на защитата, че забележителен брой мобилизирани бойци са починали при офанзивата, както и откритият спор измежду военните блогъри, са признаци, че Кремъл приема офанзивата в Макеевка доста съществено. В края на краищата, държавното управление на Путин разполага със средствата да спре отразяването на събития, които не желае обществеността да знае.

Дори в тази „ отворена “ полемика няколко коментатори позволиха опцията „ информатори “ да са предизвестили врага - доктрина на конспирацията, която съветските държавни пропагандни медии постоянно предизвикват. А по-късно следва нормалното недоволство, което се появява след съвсем всяка покруса в Русия: отговорна е „ немарливост “. Но пръстът на виновността към този момент е ориентиран единствено към военните водачи, не по-високо. Президентът Путин не е направил обществен коментар за офанзивата в Макеевка, което е сериозна индикация, че той има намерение да стои допустимо най-далеч от явен неуспех.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР