Русия предприе през изминалата нощ няколко атаки срещу Украйна, като

...
Русия предприе през изминалата нощ няколко атаки срещу Украйна, като
Коментари Харесай

Русия атакува Украйна със хиперзвукови ракети Кинжал

Русия предприе през миналата нощ няколко офанзиви против Украйна, като употребява 70 въздушни средства, включително крилати и хиперзвукови ракети и създадени в Иран безпилотни летателни апарати, оповестиха през днешния ден военновъздушните сили на Киев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руските войски нападнаха масирано през нощта територията на Украйна с ракети, изстрелвани от въздуха и морето и с дронове " Шахед-136/131 ", оповестиха в " Телеграм " украинските Военновъздушни сили, представени от организация Укринформ. Те подчертаха, че са прехванали 30 противников крилати ракети и 27 дрона " Шахед ".

" При първата вълна от набези нощес врагът употребява 14 крилати ракети с морско базиране " Калибър " и три балистични ракети с въздушно базиране Х-47 " Кинжал ". Подразделенията за противовъздушна защита унищожиха 12 от 14-те ракети " Калибър ". Информацията за ракетите " Кинжал " не предстои на оповестяване ", се споделя в известието на Военновъздушни сили, които през днешния ден означават празника си.

Руските нашественици не престават да нападат територията на Украйна с дронове камикадзе " Шахед 136/131 " от югоизточното направление, с крилати ракети " Калибър " от Черно море и крилати ракети Х-101/Х-555, изстрелвани от стратегически бомбардировачи Ту-95МС от Каспийско море, прецизират военните.

В съдействие с други подразделения на Силите за защита на Украйна частите за противовъздушна защита на Военновъздушни сили унищожиха всички 27 дронове камикадзе, пет от шестте ракети " Калибър " и 13 от 20-те крилати ракети Х-101/Х-555, изстреляни от въздуха, се споделя още в известието.

Ройтерс отбелязва, че не може да ревизира информацията по самостоятелен метод и че към този момент няма коментар от страна на Русия. Според организацията за момента не е ясно дали има вреди от нощната офанзива, нито какво станало с 10-те крилати ракети, които не са били свалени.

Говорителят на военновъздушните сили Юрий Игнат съобщи пред украинската телевизия, че една от основните цели на съветската офанзива през нощта е била Хмелницка област. " Сега цел на врага е летището в Староконстантинов ", сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР