Русия потенциално може да изнася през Турция и Черно море

...
Русия потенциално може да изнася през Турция и Черно море
Коментари Харесай

Русия: 63 млрд. куб.м. природен газ годишно могат да достигат до Европа през Турция


Русия евентуално може да изнася през Турция и Черно море към Европа към 63 милиарда природен газ годишно, сподели съветският вицепремиер Александър Новак пред Анадолската организация в границите на форума „ Руска енергийна седмица “ в Москва.

Той напомни, че до момента са осъществени няколко газопровода – работи „ Син поток “ и са издигнати две тръби от „ Турски поток “.

Капацитетът на двете тръби на „ Турски поток “ е 31,5 милиарда куб.м., като една от тях е предопределена за пренос към други страни, сподели Новак. Той напомни, че при планирането на неосъществения „ Южен поток “ се е предвиждало да се построят четири тръби с потенциал от порядъка на 63 милиарда куб. м.

„ Това е капацитетът, който може да бъде употребен през Черно море, през Република Турция за доставки на газ за европейските консуматори, в случай, че има такава нужда и бъде обезпечена надеждна и безвредна употреба на съответните газопроводи. Ако има такава нужда, в случай че всички страни са заинтригувани, мисля, че подобен план може да се прегледа “, сподели Новак, представен от Българска телеграфна агенция.

В коментар за високите цени на природния газ съветският вицепремиер повтори тезата, че е основан неестествен недостиг на газ. „ Ние не сме заинтригувани от високите цени, тъй като при високи цени естествено с по-бързи темпове се вкарват различни, възобновими енергийни източници и така нататък “, означи Новак.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР