Русия подготвя военен парад в почти изцяло завладяния от нея

...
Русия подготвя военен парад в почти изцяло завладяния от нея
Коментари Харесай

Украйна: Русия се готви за военен парад в Мариупол на 9 май

Русия приготвя боен церемониал в съвсем напълно превзетия от нея украинския пристанищен град Мариупол на 9 май по случай Деня на успеха. Това твърди украинското военно разузнаване (ГУР), представено от " Франс прес " и Българска телеграфна агенция.

Според ГУР за задачата в Мариупол е дошъл заместник-ръководителят на администрацията на Кремъл Сергей Кириенко.

" Мариупол ще стане център на тържествата, подготвяни от Русия по случай Деня на успеха, когато страната чества разгрома на нацистка Германия през Втората международна война. Главните булеварди на града ще бъдат почистени, отломките и телата ще бъдат прибрани, по този начин както и мунициите, които не са експлодирали ", предвижда украинското военно разузнаване.

ГУР изрази очакване феновете на съветските държавни малките екрани да видят репортажи " за насладата " на жителите на Мариупол от идването на съветските войски в града. Според украинското военно разузнаване Русия е подела " огромна пропагандна акция " измежду сред 100 и 120-те хиляди индивида, които са останали в Мариупол, чието популацията преди експлоадирането на войната на 24 февруари бе близо 450 хиляди души.

Попитан през днешния ден за подготовката за 9 май, съветският министър на защитата Сергей Шойгу не загатна категорично за боен церемониал в Мариупол, отбелязва Агенция Франс Прес. " Тази година ще има военни паради в 28 съветски града ", сподели Шойгу. Той посочи, че ще вземат участие близо 65 хиляди души, към 2400 единици военна техника и над 460 самолета.

Руската войска завладя Мариупол съвсем напълно. Само големият металургичен цех " Азовстал ", където са се укрепили последните останали украински бранители на града, както и цивилни, към момента не е изцяло под неин надзор. Вчера един от командирите на батальона " Азов " сподели, че съветските сили са почнали взлом на комплекса - изказване, което през днешния ден бе отречено от Кремъл.

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко в това време заяви за тежки боеве в " Азовстал ", съобщи Ройтерс.

Загубен е контакт с украинските бойци в завода, сподели по националната телевизия Бойченко, който не е в пристанищния град. Той добави, че над 30 деца са измежду цивилните, които чакат да бъдат евакуирани от " Азовстал ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР