Русия планира да организира публични екзекуции в превзетите украински градове

...
Русия планира да организира публични екзекуции в превзетите украински градове
Коментари Харесай

Русия стартира публични екзекуции при завладяване на големите градове?

Русия възнамерява да провежда обществени изтезания в превзетите украински градове в опит да унищожи морала, настояват чиновници от европейското разузнаване.

Според събраната информация репресиите против протестиращи, арестуването на политически съперници и обществените изтезания са част от тактиката за съветската инвазия. Източникът на информацията е неизвестен чиновник, който твърди, че е видял документи на съветската Федерална работа за сигурност, оповестява “Блумбърг”.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба даже упрекна съветските войски в обезчестяване на дами.

“За страдание, имаме многочислени случаи, когато съветски бойци изнасилват дами в украинските градове”, съобщи Кулеба.

Той не даде детайлности, само че поддържа апела на някогашния английски министър председател Гордън Браун и на редица специалисти по интернационално право за основаване на специфичен арбитражен съд, който да накаже експанзията на Москва.

В петък Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида гласоподава с голямо болшинство (32 гласа от 47-местния съвет) за следствие на най-високо ниво на нарушаванията, осъществени след съветската инвазия.

Междувременно бе разкрито, че украинският президент е оживял в най-малко три опита за убийството му в последната седмица с помощта на предизвестия на антивоенно настроени чиновници на съветската Федерална работа за сигурност, заяви английският в. “Таймс”

Две групи - наемници от подкрепяната от Кремъл частна военна компания “Вагнер” и хора от чеченските спецчасти, били изпратени да убият Володимир Зеленски след началото на войната. Украинският боен министър удостовери за трите опита за ликвидиране и съобщи, че е получил информация от двойни сътрудници, “които не желаят да вземат участие в тази кървава

Самият Зеленски неведнъж съобщи, че няма да бяга и остава в Украйна. Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин обаче твърди, че президентът на Украйна е напуснал страната и сега е в Полша.

В деветия ден от войната продължиха интензивните боеве сред съветските и украинските сили. Владимир Путин предизвести френския си сътрудник Еманюел Макрон, че има намерение изцяло да осъществя военното си завземане на района. В петък имаше чести обстрели в центъра на Киев.

Украинската войска твърди, че Русия е изтощила огромна част от оперативните си запаси в напъните си да завладее столицата. Украинските отбранителни сили към момента държат северния град Чернигов и са попречили на съветските старания да завладяват значимия южен град Николаев, сподели съветникът на украинския президент Алексий Арестович.

Украинската артилерия пази Одеса от многократни опити на съветски кораби да обстрелват черноморския пристанищен град, сподели Арестович, като настоя, че няма непосредствена опасност за града. Тежките боеве продължиха в покрайнините на друго стратегическо пристанище - Мариупол, разрушавайки електрическата, топлопреносната и водоснабдителната система на града, както и множеството телефонни услуги. Бяха прекратени и доставките на храна за града.

Руските сили се хвалят, че въоръжените сили настъпват на необятен фронт в елементи от така наречен Донецка национална република и “освобождават” нови обитаеми места. Същевременно Народното събрание в Москва одобри закон за до 15 години затвор за подправени вести за въоръжените сили на Русия.

НАТО обаче няма да влезе в Украйна нито по суша, нито по въздух, съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг след съвещанието на министрите на външните работи, свикано в Брюксел. Той акцентира още, че няма да бъде основана неразрешена за полети зона над Украйна макар апелите на Киев.

Преди дни Володимир Зеленски изиска помощ от Германия за затваряне на небето над Украйна, с цел да бъде преустановен обстрелът на цивилни от Русия.

“Смятаме, че в случай че го създадем, ще се окажем в една цялостна война. Именно поради това взехме решение да дадем засилена поддръжка, без обаче да ангажираме сили на НАТО директно в Украйна”, добави Столтенгербг.

“Това е война на Путин, планувана от него, ориентирана към мирна държава”, уточни Столтенберг и добави, че Русия употребява касетъчни бомби, както и други типове оръжия, които са в нарушаване на интернационалното право. Шефът на НАТО предвижда, че през идващите дни нещата ще се влошат и в Украйна ще има “повече гибел, страдалчество и разрушения”.

Българската външна министърка, която се включи в срещата на алианса, също акцентира, че НАТО не е част от спора.

“Същевременно НАТО може да направи доста този спор да не излезе от границите на Украйна, защото това е значимо, с цел да не се обиден Молдова и Грузия”, съобщи Теодора Ганчовска.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен акцентира, че в случай че спорът стигне до НАТО, ще пазиме всеки сантиметър от територията си.
ТЕМА преди 9 минути 310 преди 31 минути 390 преди 37 минути 328
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР