Русия отхвърли като безпочвено очерняне твърдението на САЩ, че Москва

...
Русия отхвърли като безпочвено очерняне твърдението на САЩ, че Москва
Коментари Харесай

Русия изригна срещу САЩ за очернянето, че провежда ядрени опити

Русия отхвърли като безпочвено оклеветяване изказванието на Съединени американски щати, че Москва може да организира опити с нуклеарни оръжия с дребна мощ в нарушаване на възбраната за такива опити, оповестява " Ройтерс ".

Руското външно министерство настоя, че Москва била в цялостно сходство с Договора за цялостна възбрана на нуклеарните опити, който Русия ратифицира през 2000 година

От ведомството приканиха самите Съединени американски щати да ратифицират контракта.

Ръководителят на Агенцията за военно разузнаване на Съединени американски щати разгласи през вчерашния ден, че Русия евентуално не се придържа към личния си мораториум за нуклеарни опити в сходство с ограничаването за " нулева мощ ", сложено от Договора за цялостна възбрана на нуклеарните опити.

" Такива обвинявания са безусловно безпочвени и имат за цел да се опитат още веднъж да очернят страната ни ", се акцентира в изказване на съветското външно ведомство.

Договорен през 1990-те години, Договорът за цялостна възбрана на нуклеарните опити се радва на всеобща поддръжка по света, само че би трябвало да бъде утвърден от още осем страни, разполагащи с нуклеарни технологии, измежду които Израел, Иран, Египет и Съединени американски щати, с цел да влезе в действие.

" Ние още веднъж призоваваме Съединени американски щати да покажат виновен метод и да ратифицират Договора за цялостна възбрана на нуклеарните опити, без което влизането му в действие не е допустимо ", се споделя в изказването на външното министерство на Русия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР