Русия обяви доказателства за връзката на трористите от Крокус Сити“

...
Русия обяви доказателства за връзката на трористите от Крокус Сити“
Коментари Харесай

Русия обяви доказателства за връзката на трористите от „Крокус Сити“ с Украйна

Русия разгласи доказателства за връзката на трористите от „ Крокус Сити “ с Украйна. Следственият комитет на Руската федерация разгласи, че следствие е потвърдило връзката на терористите, направили атентата край Москва, с Украйна, заяви съветската осведомителна организация ТАСС

„ В резултат на работата със арестуваните терористи, проучване на конфискуваните от тях механически устройства и разбори на данните за финансовите транзакции, са получени доказателства за връзката им с Украйна “, се споделя в известието.

Русия разгласи доказателства

Разследването е удостоверило, че причинителите на нападението са получили огромни суми пари и криптовалута от Украйна, които са били употребявани при подготовката на атентата.

От Следствения комитет означават също по този начин, че първичните резултати от следствието изцяло удостоверяват, че атентатът е бил плануван. Както и, че е имало задълбочена подготовка и финансова поддръжка от страна на уредниците на атентата.

Атентатът беше осъществен на 22 март в концертната зала „ Крокус сити хол “ край Москва, напомня SafeNews.

Няколко маскирани лица откриха пукотевица с автоматизирано оръжие в постройката на концертната зала „ Крокус Сити Хол “ в Московското предградие – Красногорск, оповестиха съветски медии.

РИА Новости написа за трима мъже в камуфлажно облекло, разкрили огън по посетителите преди началото на музикален концерт на групата „ Пикник “.

До момента починалите са 143 души, измежду които и деца на възраст сред 9 и 16 година

Украйна отхвърли обвиняванията, че е забъркана в атентата.

Отговорност за атентата публично пое „ Ислямска държава-Хорасан “.

Руските публични лица неведнъж сложиха под подозрение изказванията на западните разследващи служби, че „ Ислямска страна “ е виновна за нападението.

„ Изключително мъчно е да се има вяра, че „ Ислямска страна “ е направила нападението в Москва. “ Това съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Източник – ТАСС/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР