Русия обвини Запада, че блокира износа на зърно от Украйна,

...
Русия обвини Запада, че блокира износа на зърно от Украйна,
Коментари Харесай

Русия обвини Запада за световната криза със зърното

Русия упрекна Запада, че блокира износа на зърно от Украйна, без значение, че точно нейните войски са блокирали множеството пътища за изнасяне на пшеница. Така обилни количества зърно остават на склад и не може да бъдат превозени към трети страни.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче съобщи: " Ние изрично не одобряваме обвиняванията на Запада за блокиране на доставките на зърно от Украйна. Причина за блокадата станаха признатите от тези западни страни решения, които би трябвало да бъдат анулирани "  

По-рано Песков сподели също по този начин, че Русия не препятства по никакъв метод извозването на украинска пшеница през Полша и, че Варшава може свободно да получава жито в същите вагони, с които е доставила оръжие на Украйна.

Министърът на външните работи на Англия Лиз Тръс пък упрекна непосредствено Владимир Путин, че пробва " да държи света като пленник " посредством блокадата на украинския експорт на зърнени храни. При визитата си в Босна и Херцеговина тя сподели също по този начин, че " не може да позволим това да се случи. Путин би трябвало да отстрани блокадата на украинското зърно “.

Според военни специалисти, сухопътните експортни направления от Украйна е " доста малко евентуално " за компенсират проблемите, подбудени от съветската обсада на черноморското пристанище Одеса, с което оказват и спомагателен напън върху международните цени на зърното. 

Русия и Украйна произвеждат 30 % от международния рандеман на пшеница и през вчерашния ден Организация на обединените нации сигнализира, че международните ресурси ще стигнат за още 10 седмици.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР