Русия обвини Полша в бездействие и "снизходително отношение към действията

...
Русия обвини Полша в бездействие и "снизходително отношение към действията
Коментари Харесай

Русия обвини Полша, че подкрепя неонацистите, заляли руския посланик с червена боя

Русия упрекна Полша в безучастие и "снизходително отношение към дейностите на младежи неонацисти ", откакто по-рано в понеделник посланикът на Русия във Варшава беше залят с алена багра.

Това се случи по случай празнувания от Москва Ден на успеха на 9 май. Впоследствие протестиращи разясниха пред полски медии, че са употребявали алената багра като знак на кръвта на убитите от съветската войска украинци.

След случая от министерството на външните работи на Русия разгласиха, в която осъдиха "бездействието " на полските управляващи и упрекнаха протестиращите в "насилие ".

"На 9 май екстремисти попречиха при цялостно безучастие на полицията на церемонията по полагане на венци на гробището на руските бойци във Варшава, употребявайки принуждение против съветския дипломат в Полша Сергей Андреев и други чиновници на дипломатическата задача ", се споделя в изказването.

"Изказахме съдбоносен митинг против снизходителното отношение на полските управляващи към дейностите на младежите неонацисти ", прибавят от съветското външно министерство.

В допълнение говорителката на министерството Мария Захарова , представена от ТАСС, сподели, че случаят е потвърдил "това, което по този начин или другояче е явно – Западът избра курса за възобновление на фашизма ".

От министерството на външните работи на Полша също излязоха с публична позиция, в която показаха страдание във връзка със случая.

В същото време полският външен министър Пьотр Вавжик коменитира пред локалните медии, че поддръжката на посланика за актуалната политика на Русия "без подозрение е съдействала за тази обстановка ".

"Думите му през вчерашния ден, че поддържа президента на Русия, са възмутителни за нас ", сподели Вавжик.

Полша е един от най-острите критици на съветската инвазия в Украйна. От нейното начало на 24 февруари до момента страната е приютила над 3,2 милиона украински бежанци.
 Руски песни и мъже с палки. С какво се сблъска походът против съветската експанзия  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР