Русия не се яви на изслушванията в Международния съд на

...
Русия не се яви на изслушванията в Международния съд на
Коментари Харесай

Русия не се яви пред съда в Хага по делото за войната в Украйна

Русия не се яви на чуванията в Международния съд на Организация на обединените нации в Хага, който през днешния ден стартира незабавна процедура по желае на Киев против съветската експанзия в Украйна, заяви Дойче веле. Руският дипломат в Нидерландия е уведомил съдията по делото Джоан Донахю, че Москва няма да взе участие в съвещанието на съда, съобщи dpa.

От своя страна представителят на Украйна Антон Кориневич прикани съда на Организация на обединените нации да се намеси, с цел да бъде принудена Русия да приключи разрушителната война.

" Русия би трябвало да бъде спряна и съдът би трябвало да изиграе своята роля за това “, съобщи Кориневич, представен от AP.

Той дефинира като ужасна неистина изказванията на Москва, че задачата й е " попречване и наказване за обстоятелства на геноцид " в откритите с съветска военна помощ сепаратистки републики в Донбас.

" Фактът, че съветските столове са празни, споделя доста. Те не са тук, в този съд. Те са на бойното поле, където водят нападателна война против моята страна. " – акцентира украинският представител.

Киев изиска да бъдат приложени така наречен краткотрайни законодателни ограничения, ориентирани към прекъсване на съветската експанзия още преди да бъде произнесено решението на съда. Искът за това е подаден в сходство с Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид, призната от Общото заседание на Организация на обединените нации през 1948 година Документът е утвърден от Москва и от Киев, което разрешава въпросът да бъде прегледан от съда в Хага.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР