Русия не нападна Украйна и войната се отлага за неопределено

...
Русия не нападна Украйна и войната се отлага за неопределено
Коментари Харесай

Ангел Григоров: Войната се отлага за неопределено време, дрънкането на оръжия ще продължи

Русия не атакува Украйна и войната се отсрочва за неопределен срок , разяснява в предаването „ Преди всички “ кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров. По думите му генерираните известия за идни военни дейности на днешната дата са „ част от осведомителната война, играта на нерви, повдигането на залозите “.
По-скоро няма действителни предпоставки за боен спор , означи журналистът и разясни, че съгласно военни експерти струпаните на границата с Украйна съветски военни сили не са задоволителни за масирано нахлуване .

„ Числеността на украинската войска е към 250 000 души. С тези 100 000 Русия няма по какъв начин да предприеме огромна инвазия. Ако бяха руснаците 500 000, то това щеше да бъде към този момент доста неприятна и тревожна вест. “

„ Допускам, че дрънкането на оръжие ще продължи още известно време и това ще бъде фонът на дипломатическите старания за потушаване на рецесията. “

Русия към този момент реализира непълен триумф , счита Григоров, който засяга някои от нейните тематики и начинания, които дълго са били подценявани.

„ В същото време обаче Русия не е задоволена от главните си претенции, основните си претенции . “

Относно предлагането, пристигнало от съветската Дума, за признание на Луганската и Донецката национални републики, Ангел Григоров цитира съветския президент Владимир Путин, който съобщи, че ключът към решаването на рецесията в Украйна е осъществяването на Минските съглашения .

„ Засега това е формалната позиция на Русия “, посочи журналистът.

Според Ангел Григоров Думата е подсказала, че „ има и подобен вид, той е нежелателен, само че съществува “, в случай че Минските съглашения не бъдат изпълнени .

Международни анализатори не изключват присъединение на Донецката и Луганската области към Русия, добави той.
Повече по тематиката чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР