Русия назначи нов изпълняващ длъжността началник на Въздушно-космическите си сили

...
Русия назначи нов изпълняващ длъжността началник на Въздушно-космическите си сили
Коментари Харесай

Русия назначи нов началник на Въздушно-космическите сили след освобождаването на Суровикин

Русия назначи нов изпълняващ длъжността шеф на Въздушно-космическите си сили на мястото на Сергей Суровикин, по прякор " Генерал Армагедон ", който изчезна от полезрението след протеста на наемниците от " Вагнер " против висшето управление, заяви държавната осведомителна организация РИА, представена от " Ройтерс ".

По време на протеста на 23-24 юни Суровикин, който преди командваше цялостните военни старания на Русия в Украйна, се появи във видео, на което изглеждаше под напрежение и без отличителните си знаци, призовавайки шефа на " Вагнер " Евгений Пригожин да се откаже от похода си към Москва.

След протеста, който беше преустановен с договаряния и договорка, някои съветски и задгранични новинарски издания оповестиха, че Суровикин, който постоянно беше обществено възхваляван от Пригожин в навечерието на протеста, е бил разследван за допустимо съучастничество в него и е бил арестуван под домакински арест.

Съобщеното за отстраняването му допуска, че управляващите са намерили неточности в държанието му, само че детайлностите за хипотетичното му нарушаване остават незнайни.

Руската осведомителна организация РБК и " Рибар ", канал в " Телеграм ", непосредствен до Министерството на защитата, оповестиха във вторник, че Суровикин е бил отхвърлен от длъжността си на началник на съветските Военно-въздушни сили.

В сряда РИА цитира неназован източник, който споделя: " Бившият шеф на съветските Въздушно-космически сили Сергей Суровикин към този момент е освободен от поста си, а генерал-полковник Виктор Афзалов, шеф на Главния щаб на Военновъздушни сили, е краткотрайно изпълняващ длъжността главнокомандващ на Военновъздушни сили ".

Агенция " Ройтерс " не е могла без значение да удостовери информацията. Няма и публично удостоверение.
Суровикин си завоюва прозвището " Генерал Армагедон " по време на военната интервенция на Русия в Сирия поради бруталните тактики, които употребява там.
Той беше назначен да дава отговор за съветските военни интервенции в Украйна предишния октомври, само че през януари тази роля беше предадена на военачалник Валерий Герасимов, шеф на генералния щаб, а Суровикин беше назначен за заместител на Герасимов.

Афзалов преди този момент е бил заместител на Суровикин и е бил началник-щаб на Въздушно-космическите сили от най-малко четири години, съгласно английското военно разузнаване.

По време на отсъствието на Суровикин от общественото пространство, Афзалов беше показан на ефирен брифинг с Герасимов предишния месец.

Източник " Дневник "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР