Русия настоява Украйна да прекрати военните действия, да промени конституцията

...
Русия настоява Украйна да прекрати военните действия, да промени конституцията
Коментари Харесай

Русия обяви официално исканията си към Украйна

Русия упорства Украйна да приключи военните дейности, да промени конституцията си, с цел да заявява неутралитет, да признае Крим за съветска територия и да признае сепаратистките региони на Донецк и Луганск за самостоятелни територии, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред " Ройтерс ".

Той съобщи пред организацията, че Русия е споделила на Украйна, че е подготвена да спре военните си дейности " в този миг ", в случай че Киев извърши нейните условия.

Това е най-ясното изказване на Русия във връзка с изискванията, които Москва желае да наложи на Киев, с цел да спре така наречен от нея " специфична военна интервенция " в Украйна. Войната в Украйна продължава към този момент 12 дни.

Песков сподели, че Украйна е наясно с изискванията. " И към този момент им беше казано, че всичко това може да спре за момент. "

По въпроса за неутралитета Песков споделя: " Те би трябвало да създадат промени в конституцията, съгласно които Украйна ще отхвърли всевъзможни цели за влизане в какъвто и да е блок. Това е допустимо единствено посредством промени в конституцията. "

Говорителят на Кремъл упорства, че Русия не предявява спомагателни териториални искания към Украйна.

" Ние в действителност приключваме демилитаризацията на Украйна. Ще я приключим. Но главното е Украйна да приключи военните си дейности. Те би трябвало да спрат военните си дейности и тогава никой няма да стреля ", сподели той.

" Те би трябвало да създадат промени в конституцията си, съгласно които Украйна ще отхвърли всевъзможни цели за влизане в какъвто и да е блок. Говорихме и за това, че би трябвало да признаят, че Крим е съветска територия и че би трябвало да признаят, че Донецк и Луганск са самостоятелни страни. И това е. Военните дейности ще спрат след момент ", сподели Песков пред " Ройтерс ".

Москва разгласи настояванията си преди планувания за през днешния ден по-късно трети кръг от договаряния сред Русия и Украйна.
ТЕМА преди 18 минути 119 преди 33 минути 293 преди 46 минути 429
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР