Русия наруши обещаното примирие в стоманодобивния завод в Мариупол, където

...
Русия наруши обещаното примирие в стоманодобивния завод в Мариупол, където
Коментари Харесай

Киев: Русия наруши обещаното примирие в „Азовстал“


" Русия наруши обещаното помирение в стоманодобивния цех в Мариупол , където украинските сили оказват последна поддръжка на града “, съобщи украински пълководец, молейки за помощ за " умиращите " бойци и за евакуация на цивилното население.

" Руснаците нарушиха обещанието за помирение и не разрешиха евакуацията на цивилните, които не престават да се крият от обстрела в мазето на завода ", съобщи Святослав Паламар, пълководец на полк " Азов ", във видеоклип в Телеграм.

В сряда съветската войска разгласи тридневно преустановяване на огъня в цех " Азовстал ", като заяви, че ще разреши на цивилните да го изоставен, а по-рано през днешния ден Кремъл съобщи, че филантропичните коридори " действат ".

Паламар съобщи, че съветските бойци са нахлули в завода " преди три дни ", предизвиквайки интензивни конфликти, и че " тежките кървави боеве не престават ".

Ранените украински бойци, скрити в завода, " умират в мъка от несъответстващо лекуване ", сподели той и прикани украинския президент Володимир Зеленски да се " погрижи " за тях и да откри метод да изнесе телата на починалите бойци.

Той също по този начин прикани " международната общественост " да помогне за евакуацията на цивилните от централата. В сряда вечерта Зеленски помоли генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш за помощ за " избавяне " на ранените украински бойци в цех " Азовстал ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР