Русия нареди на кореспондента на Българското национално радио в Москва

...
Русия нареди на кореспондента на Българското национално радио в Москва
Коментари Харесай

Русия гони кореспондента на БНР Ангел Григоров

Русия подреди на кореспондента на Българското национално радио в Москва Ангел Григоров да напусне страната в отговор на решението на българските управляващи да изгонят от България кореспондента на вестник „ Росийская газета “ Александър Гацак.

В известие на уеб страницата на съветското външно министерство се споделя, че на сътрудника ни е радзпоредено да съобщи акредитационните си документи, като „ огледална мярка “ в отговор на „ преследването “ на Гацак от страна на ДАНС, която го разгласи за опасност за националната сигурност, съобщи националното радио.

„ Ръководейки се от правилата на свободата на медиите и прагматичното съдействие, съветската страна ще бъде подготвена да прегледа опцията за обновяване на работата на кореспондента на БНР в Москва, в случай че държавното управление на България от своя страна вземе позитивно решение за акредитиране на журналиста на „ Росийская газета в София “ – допълват от съветското външно ведомство.

Ангел Григоров не е известен за решението на съветското Министертво на външните работи. На първи ноември той беше извикан на диалог в Министерството в Москва, часове след информацията, че кореспондентът на вестник „ Росийская газета “ Александър Гацак е напуснал България след заповедта на ръководителя на ДАНС.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР