Русия нанесе тази сутрин удари с ракети и бойни дронове

...
Русия нанесе тази сутрин удари с ракети и бойни дронове
Коментари Харесай

Русия с нови удари по украински военни и енергийни обекти

Русия нанесе тази заран удари с ракети и бойни дронове на няколко района на Украйна след вчерашните масирани удари, при които починаха минимум 19 души, оповестиха международните организации.

Властите в следените от Украйна региони на южната Запорожка област оповестиха за ракетни удари. Експлозии имаше и в покрайнините на Киев и западния град Хмелницки. В Киев сигналът за заплаха от въздушно нахлуване накара хората да се укрият в бомбоубежища, заяви ДПА. Под обстрел бяха и регионите на Днепропетровск, Виница, Николаев и Ровно. Във Виницка област топлоелектрическа централа беше атакувана с бойни дронове. Няма потърпевши, оповестиха от пресцентъра на централата.

Ракети са поразили учебно заведение, лечебно заведение и жилищни здания в град Запорожие, заяви секретарят на градския съвет Анатолий Куртев,цитиран от Асошиейтед прес. Украинската работа за изключителни обстановки заяви, че 12 ракети С-300 са блъснали обществени обекти, предизвиквайки огромен пожар. Един човек е погубен.

С-300 е проектирана като ракета " земя-въздух " с огромен обхват. Русия все по-често прибягва до модифицирани версии на оръжието, с цел да поразява наземни цели.

В централната Днепропетровска област украинските сили смъкнаха през днешния ден четири съветски ракети, сподели губернаторът на района Валентин Резниченко. Още четири съветски ракети са били свалени от украинските сили на юг, както и пет безпилотни летателни апарата над Николаевска и Одеска област, заяви южното оперативно командване.

Друга ракета е била свалена в региона на Киев, заяви губернаторът Алексий Кулеба.

Губернаторът на южната Николаевска област Виталий Ким прикани през днешния ден жителите да не напущат убежищата, защото " във въздуха към момента има задоволително ракети ".

Част от западния украински град Лвов е останала без ток след ракетни удари, сподели кметът Андрий Садови, представен от Ройтерс. " В резултат на ракетния удар 30% от Лвов краткотрайно е без електричество ", написа той в Телеграм и добави, че в два квартала е било прекратено и водоснабдяването.

Вчерашните ракетни удари в региона на Лвов също засегнаха електроснабдяването. Късно нощес градските управляващи оповестиха, че електрозахранването в района значително е възобновено, само че украинският заместник-министър на вътрешните работи Евгений Енин съобщи, че тази заран някои обитаеми места в района към момента са били без електричество.

Украинските медии оповестиха, че през днешния ден сутринта са били нанесени 20 ракетни удара. Руски военни блогъри, близки до Кремъл, също потвърдиха, че е имало нов ракетен обстрел на Украйна.

Вчера украинските управляващи оповестиха за повече от 80 съветски офанзиви по суша, море и въздух. Много от тях бяха предотвратени от противовъздушната защита. По първична информация починалите при вчерашните удари са 19, ранените - над 100.

Електроразпределителната компания, която обслужва Киев, заяви, че от през днешния ден се възнамеряват спирания на електрозахранването по график заради неналичието на електрическа енергия в резултат на вчерашния ракетен обстрел, заяви Франс прес. Спирането ще визира разнообразни квартали и не би трябвало да надвишават четири поредни часа.

Източник: Българска телеграфна агенция

Снимката е илюстративна
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР