Русия нанесе голям удар с ракети и безпилотни летателни апарати

...
Русия нанесе голям удар с ракети и безпилотни летателни апарати
Коментари Харесай

Руска масирана атака разруши електрическа централа, 200 хил. са без ток

Русия нанесе огромен удар с ракети и безпилотни летателни апарати против украинската енергийна инфраструктура. Повредени са подстанции и енергийни уреди в пет района.

Най-малко 200 хиляди души са без електричество в град Харков. Подстанциите и оборудванията за произвеждане на електрическа енергия в регионите на Одеса, Харков, Запорожие, Лвов и Киев са развалени. Най-малко 10 ракети са паднали единствено в Харков.

Снимка: Reuters

Руските удари са разрушили изцяло Топлоелектрическа централа „ Триполска “ край украинската столица Киев, съобщи Ройтерс.

„ Нуждаем се от противовъздушна защита и друга отбранителна поддръжка, а не от затваряне на очите и дълги полемики “, сподели президентът Володимир Зеленски. Украинската противовъздушна защита отслабва, защото помощта от Запада се забави, а огромен пакет от помощ от Съединени американски щати беше блокиран от Републиканската партия в Конгреса.

Приет е закон за огромни санкции за тези, които не съблюдават разпоредбите за готовност

Противовъздушната защита е свалила 18 от 39 ракети безпилотни апарати, сподели командирът на Военновъздушни сили на Украйна.

Националният доставчика на газ и нефт „ Нафтогаз “ разгласи, че цел на удари са станали две подземни газови складове, които не престават да работят.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР