Русия може да започне директни полети към Северен Кипър вероятно

...
Русия може да започне директни полети към Северен Кипър вероятно
Коментари Харесай

Русия обмисля директни полети до Северен Кипър


Русия може да стартира директни полети към Северен Кипър евентуално от идващия месец, настояват дипломатически източници, представени от турския в. " Миллиет ".

Руски туроператор евентуално ще извърши полета на 15 ноември във връзка церемонията по откриването на новото летище Ерджан, на която ще участва президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, писа турският вестник.

Според изданието съветското държавно управление е дало утвърждението си за стартирането на полетите, а диалозите сред Москва и Анкара по този въпрос не престават.

Източниците настояват, че формалното известие може да бъде направено през идващите дни, като означават, че това ще значи дипломатическа победа както за Турция, по този начин и за така наречен Севернокипърска турска република (СКТР, приета единствено от Анкара, бел.ред.) и може да проправи пътя за интернационалното признание на СКТР.

След експлоадирането на войната в Украйна съветските туристи все по-често избират северната част на Кипър, която е под контрола на турски управляващи, пред останалата част на острова, настояват източниците на " Миллиет ".

" Никакви договаряния или полемики на тематика образуване на пряк авиотранспорт (със северната част на Кипър) от посолството не се водят и не са се водили. Няма да разясняваме появилите се в средствата за всеобщо осведомление спекулации на тази тематика ", обявиха от посолството на Руската федерация в Република Кипър пред организация ТАСС.

Ниови Парисину, заместник-говорителка на държавното управление на интернационално приетата Република Кипър, съобщи, че няма публична информация по въпроса.

" Когато има нещо публично, то ще бъде прегледано по съответния метод. Министерството на външните работи и други способени органи също наблюдават развиването на обстановката ", уточни Парисину пред кипърския новинарски уебсайт " Сайпръс мейл ". 

Същото издание цитира и думите на кипърския турски водач Ерсин Татар, който също сподели, че не разполага с информация по въпроса.

" Аз също научих от пресата. Знам обаче, че няколко компании са проявявали интерес в предишното ", сподели той, като добави, че обстановката с възможни директни договаряния от Русия към северната част на Кипър може да се промени във всеки един миг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР